Q9550 işlemciye nasıl O.C yapılır?

Makaleler
21
Selamlar, işlemcim 65 derece de falan çalışıyor oyunlarda, Valorant ile biraz sıkıntı çekiyorum o yüzden güzel bir overclock yaparsak çok iyi olur. Soru şu, nasıl yapabilirim?

Foxconn G41mxe.
Q9550.
GTX 960.
400W PSU.
Ve BIOS pilim yok, çünkü dönüştürücü kullandığım için ekran kartı algılamıyor ve algılaması için BIOS pili olmadan 20 saniye PSU kapatıyorum düzeliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS pili olmadan yaptığın tüm ayarlar sıfırlanır. Sistemi kullanırsın ama çarpan ayarlarını değiştirdiğin zaman, sistem yeniden başlayacak.

Yeniden başlanırken de pil olmadığı için o veriler sıfırlanacak.

BIOS pili ne işe yarar diye araştırıp öğrenebilirsin daha detaylı bilgilendirmek için.

BIOS pili olmadan O.C yapmak anlamsız tüm ayarların kaybolur çünkü.
Ekran kartı dönüştürücüyü görmüyor, nasıl halledebilirim bunu?
BIOS pili olmadan yaptığın tüm ayarlar sıfırlanır. Sistemi kullanırsın ama çarpan ayarlarını değiştirdiğin zaman, sistem yeniden başlayacak.

Yeniden başlanırken de pil olmadığı için o veriler sıfırlanacak.

BIOS pili ne işe yarar diye araştırıp öğrenebilirsin daha detaylı bilgilendirmek için.

Hocam, ekran kartında DVI-I olması gerekir. 24+5 olan. Varsa kolayca VGA olur.

Aslında var ama ne tür bilmiyorum. Durun bakayım ve atayım internetten.

1611097786701.png

Bu çıkış var hocam.
Tahmin edeyim, VGA to HDMI dönüştürücüsü gibi bir şey mi kullanıyorsunuz?
Evet. HDMI To VGA.

Analog sinyali olan olması lazım dediğiniz gibi 24 pinin yanında ortasında uzun pin olan 4 pin daha olacak, GTX1060 gibi daha yeni ekran kartlarında sadece dijital DVI çıkışı var bu yüzden aktif dönüştürücü gerekiyor.

Tamam hocam. On numara. Basit bir aparatla VGA olur. HDMI ile uğraşma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı