Q9550 OC yapma

Bir oyuna göre yargılamadım sizin attığınız yoruma karşılık verdim iila örnek isterseniz Fortnite'de aldığım FPS de artmıştı. GTA 5 de de çok olmasa da bir artış yaşadım bunlar çoklu çekirdek kullanan ve işlemci odaklı oyunlar Online oyunların çoğu bu şekilde bu sebeple overclock yapmanın her türlü faydası olur. Darboğaz olmasa bile.
tabii 10900k ile GT 1030 falan kullanmıyorsanız
Dediğiniz oyunlarda, konu sahibinin kullandığı ekran kartının 2 katı güçte olan ekran kartını dahi besleyebildiğini görebiliriz aşağıdaki fotoğraflardan. İ9 10900K kullansanız dahi tüplü monitörünüzde yetersiz(gibi) görünecektir.

bn2.png bn1.png

Ben Q8400ü 2.5 GHz'ye çıkarmıştım P31 anakart ve Snowman M.200 soğutucu ile.

Kanka bende Intel'in stok soğutucusu var biosa girdiğim zaman sayı girmem gerekiyor ne kadar giriyorum şu an stok halinde 80 82 derecelerde. GTA 5 gibi oyunları oynarken darboğaz yaşanıyor.
Dediğiniz oyunlarda, konu sahibinin kullandığı ekran kartının 2 katı güçte olan ekran kartını dahi besleyebildiğini görebiliriz aşağıdaki fotoğraflardan. i9 10900K kullansanız dahi tüplü monitörünüzde yetersiz(gibi) görünecektir.

Eki Görüntüle 871829Eki Görüntüle 871828

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama bir sorun oluştu CPU hızını yavaş yavaş arttırmayı denicektim arttırdım ama şöyle bir uyarı aldım PC başlarken ona şöyleyli current CPU clock or Memory setting beyond System capability.

Son düzenleme:
Dediğiniz oyunlarda, konu sahibinin kullandığı ekran kartının 2 katı güçte olan ekran kartını dahi besleyebildiğini görebiliriz aşağıdaki fotoğraflardan. i9 10900K kullansanız dahi tüplü monitörünüzde yetersiz(gibi) görünecektir.

Eki Görüntüle 871829Eki Görüntüle 871828

Dostum ben kendim bu oyunları oynuyorum ve aldığım değerler bunlar. Kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilim.
Ama anlatmaya çalıştığım darboğaz olmasa bile OC faydalı olacaktır.
Kanka bende Intel'in stok soğutucusu var biosa girdiğim zaman sayı girmem gerekiyor ne kadar giriyorum şu an stok halinde 80 82 derecelerde. GTA 5 gibi oyunları oynarken darboğaz yaşanıyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim ama bir sorun oluştu CPU hızını yavaş yavaş arttırmayı denicektim arttırdım ama şöyle bir uyarı aldım PC başlarken ona şöyleyli current CPU clock or Memory setting beyond System capability.

O uyarı normal sıkıntı yapmayın lakin islemciniz çok ısınıyor OC yapmanızı tavsiye etmem ben şu an 3.4 GHz de kullanıyorum ve işlemcim Max 67 dereceye çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı