Q9650 işlemci alınır mı ?

Bende H81m-k anakart var ama işlemcim yok maalesef ama ben buna G3258 işlemci takmayı düşünüyorum.

Arkadaşlar elimde bide G41T M7 anakart var. Buna da Q9650 takmayı düşünüyorum.

Şimdi ise sorumuza gelelim;

Passmark puanı;

G3258 = 3916 puan

Q9650 = 4210 puan

Arkadaşlar sizce hangi işlemciyi almalıyım elimde 2 anakart var ama Q9650 daha ucuz ve ve performanslı ve 4 çekirdekli bir işlemci. G3258 ise 2 çekirdek ve biraz gerisinde kalıyor Q9650'nin.

Not: Bu işlemcilerden hangisi ofis programları, internet gibi işlerde daha iyidir?
Alınmaz.

hocam anakartım esc g41t m 7 anakartı güncelledim en son 2011 de çıkan sürüm varmış yaptım yani 1.x diye filan geçiyo diye hatırlıyorum anakartım uyumlumudur sıkıntı çıkarır mı birde söyle bir sorum var xeon e5450 mi yoksa x5450 hangisini önerirsiniz overclock yapılıyormu bu sorularımı cevaplarsanız beni mutlu etmiş olursunu iyi ki varsınız :D :D :D

arkadaşlar yardım eden yok mu ?
E5450 almalısın.

Elinde 3-4 borulu iyi bir soğutucu varsa Xeon X5460 al. 2 borulu orta bir soğutucu var ise E5450 al. Ben bir X5460 kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ediyorum. GTX 1050 ile kullanıyorum. Son derece kuvvetli bir sistem. Overclock potansiyeli de cabası.

Elinde 3-4 borulu iyi bir soğutucu varsa Xeon X5460 al. 2 borulu orta bir soğutucu var ise E5450 al. Ben bir X5460 kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye ediyorum. GTX 1050 ile kullanıyorum. Son derece kuvvetli bir sistem. Overclock potansiyeli de cabası.
hocam anakart destekliyor mu peki x5460 işlemciyi anakartı güncelledim bu arada

not: soğutucum sağlam hocam 3 bakır borusu var

hocam anakart destekliyor mu peki x5460 işlemciyi anakartı güncelledim bu arada

not: soğutucum sağlam hocam 3 bakır borusu var

Soğutucunun iyi ise hazır Xeon almışken bide Noctua NT-H1 sipariş et Aliexpress'ten. Anakartın 45 nm ve Quad-Core işlemci destekliyor. Xeon takabilirsin. Soğutma avantajı açısından E5450 tercih et.

Aslinda G3258 daha performanslidir, Q9650'nin cok cekirdek performansi yaniltmasin... Hele de ofis isleri falan icin kullanacaksaniz bence G3258 almaniz daha mantikli olur.

hocam x5460 taksam olur mu benim anakarta bide overclock yapılır mı g41t m7 anakartta

Olur ama bence E5450 almalısın. Ben Venom Voodoo ile zor soğutuyorum. 3-5 FPS için sıcaklık riskine girme. E5450 al kafan rahat olsun. Zaten çok bir performans farkı yok arada. O anakartta overclock yapman zor. Hangi ekran kartı ile kullanacaksın işlemciyi ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı