Q9650 Sisteme Ekran Kartı Tavsiyesi

Sercim

Kilopat
Katılım
8 Ekim 2014
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba technopatlar...
Dün gece birden bire ekran kartıma bi haller oldu ve ekranda enine beyaz çizgiler oluştu. Bu çizgiler açılış ekranından tutun da windowsa girdikten sonra da devam ediyor. Çözünürlük 800x600'e düştü ve değiştiremiyorum. Yaptığım ufak araştırma sonucu kartın GPU sunun bozulduğuna dair bir izlenim edindim ama kesin bir şey bilemiyorum. Ne olduğu yada nasıl olduğu hakkında. Öncelikle bu kartı adam etmek isterim ama olmayacaksa da bunun yerine alabileceğim uygun fiyatlı bir kart tavsiyesi rica ediyorum.
Sistemin oldukça eski sayılır. 2009-2010 yıllarında almıştım. Tabii o zamanlar iyiydi :)
İşlemci: Core 2 Duo Q9650 (Tam hatırlayamıyorum ama böyle bişey)
Anakart: Asus P5Q3 Deluxe/Wi-fi
Ram: 2 x 2 GB = 4 GB
PSU: Thermaltake Toughpower 750W
Ekran kartı: Palit GeForce GTX 465 (Şu an arıza çıkartan kart)
Kasa: Thermaltake M9D

Aslında yeni bir sistem toplamak icap ediyour lakin $ almış başını gitmiş durumda. O bakımdan fiyatlar da şu an için bana aşırı saçma gelmekte. Uçuk kaçık rakamlar telaffuz ediliyor. Benim için en optimum çözüm bu kartın yerine eşdeğer bir kart almak yada bulunabilirse aynısından almak. Ama sıfır bulabileceğimi sanmıyorum.
Eş değer kart olarak ne önerirsiniz ?
Yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Adam şimdilik işimi görsün yeter diyor okumadan lütfen cevap yazmayın.
GT 740 ile Paint'e girer artık.
Her neyse... Anakartınız döneminin en iyi anakartlarından biri kesinlikle. 16 GB'a kadar Ram desteği var. 4 GB Ram ve R7 370 çok iyi olur. İşlemciniz de gayet iyi. GTX 960-R9 380 üstü kartlara darboğaz söz konusu olabilir.
 
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Lakin bir hata yapmışım fiyat kriterini belirtmemişim. Hali hazırda bu sistem değiştirilmesi gerekecek bu sene olmasa da önümüzde ki sene yenilenecek illa ki. O bakımdan işin açıkçası öyle yüksek fiyatlı kartlara yönelmek istemiyorum. Şu an 256 bit kartların fiyatları en az 600 tl den başlamakta. Mevcut kartım 256bit olduğu için çok sıkıntı çekmiyordum. Ben öyle çok oyun oynayan biri değilim. Haa arada sırada oynarım ama :)) Yani kim oynamaz ki :) Daha çok photoshop ve google skectup kullanan biriyim. Haa bunları da her Allah'ın günü kullanmıyorum. İşim düştükçe. Yani uzun lafın kısası günümüz şartlarını da ele alırsak önümüzdeki 1-2 sene beni idare edecek birşeyler arıyorum. Fazla pahalı olmayan 200- 250 tl arasında. Ben şunu düşünmüştüm kü bilmem siz ne dersiniz? Fiyat olarak bana iyi göründü. Zotac GT730 GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

sevgili deliemir senin tavsiyte ettiğin kartla bunun arasında 2 fark var. Biri Dx11 ve Gddr5 diğeri Gddr3 dx12 (fiyat farkını da göz önüne alırsak) hangisi daha iyi çalışır ?
 

Geri
Yukarı