Q9650 sisteme nasıl macOS kurulur?

541027

Decapat
Makaleler
2
RAM
Corsair dominator 4x1GB DDR2 1066MHz.
SSD veya HDD modeli
Samsung 870 EVO (SATA SSD).
Ekran kartı
ASUS GTX 660 Ti 2 GB.
Anakart
ASUS P5Q Deluxe (DDR2)
İşlemci
İntel core 2 quad Q9650 4 Core,3 GHZ
@Recep Baltaş hocanın rehberini izlememe rağmen MacOS'u kuramadım. Sistemimin detaylarını veriyorum, ilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

@Recep Baltaş hocanın rehberini izlememe rağmen MacOS'u kuramadım. Sistemimin detaylarını veriyorum, ilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok mutlu olurum.

4 GB DDR2 RAM çok nadir bulunuyor, çok nadir uyumlu oluyor Intel sistemlere, öncelikle sisteminiz güzel. Fakat macOS için gerekli sürücüler, o sürücüleri tanıyacak, parçaları tanıyacak sürücüler var mı? macOS konusunda bilgili birileri bu konuya bakarsa çok rahat kurabileceğinizi düşünüyorum.

Rehbere göz attım, videoyuda izledim fakat beni en çok engelleyen şey BIOS ayarları oldu aslında, ilgili biri halleder diye düşünüyorum. Sistemime dair yorumun için teşekkür ederim.

Hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz?
Ve nasıl kuramadınız bir hata'mı aldınız?

Son sürüm olan Monterey'i kurmayı planlıyorum. Hatadan ziyade Recep hocanın rehber videosunda nahsettiği çoğu BIOS ayarlarına sahip değilim. macOS kurulum USB'si ile kurulum ekranını dahi göremedim, sistem USB de işletim sistemini bile görmedi.

Sisteminiz maksimum High Sierra'yı destekliyor maalesef.
+ Son sürüm ventura.
BIOS ayarlarından sadece Secure Boot var ise kapatın o sistemde başka yapacak bir ayar olduğunu sanmıyorum (sanallaştırma gibi.)

Sisteminiz maksimum High Sierra'yı destekliyor maalesef.
+ Son sürüm ventura.
BIOS ayarlarından sadece Secure Boot var ise kapatın o sistemde başka yapacak bir ayar olduğunu sanmıyorum (sanallaştırma gibi.)

Sanırım anakartım UEFI desteklemiyor, biraz BIOS'u kurcalayacığm, geçen sefer de UEFI seçeneğini bulamamıştım.

Evet anakartım UEFI desteklemiyor. Legacy anakartlar için farklı bir yolu var herhalde, çözmeye çalışıyorum...

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2022-12-23 142152.png
    1,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
Bu EFI ile High Sierra denemesi yapabilirsiniz.

Teşekkürler.

Legacy BIOS için değil mi hocam?
50 GB'lik bir disk bölümü ayırdım, oraya kurmaya çalışacağım. Umarım aynı anda Windows'u da kullanabilirim.

Hocam, macOS imajını USB'ye yazdıktan sonra mevcut EFI'yi verdiğiniz dosya ile değiştirdim, boot menüsünüm göremedim. Acaba nerede hata yapıyorum?

Hallettim hocam, verdiğiniz EFI işe yaradı çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…