Q9650 ve GT 1030 Sistem Darboğaz Sorunu

BaserisX

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemcim Q9650, ekran kartım da GT 1030. Oyunlarda sürekli anlık FPS düşmeleri yaşıyorum. GTA V olsun BF1 olsun bu gibi oyunlar da böyle. HDD'den olabilir diye SSD aldım aynı sorun devam ediyor. RAM'lerim DDR2 idi DDR3 olarak değiştirdim. Anakartım ASUS P5QC DDR3 de takılabiliyor.

Sıcaklıklar ekran kartı max 50 derece oluyor. İşlemci de 65. Kasa içi hava akışım da iyi. Isınma yaşamıyorum. Oyunlar da ekran kartımdan tam verim alamıyorum. İşlemci sürekli %100 oluyor oyun içinde. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA V ve BF1 işlemciyi çok kullanan oyunlardır. Özellikle de GTA V işlemciyi resmen sömürüyor. Farklı oyunlarda denediniz mi? Witcher 3, Shadow of Mordor gibi. Denediyseniz ve halen daha işlemciniz dar boğaz yapıyorsa ömrü dolmuş demektir CPU'nun. Tahmin edersem GTA V'de hızlı bir şekilde yol alırken uzaktaki cisimler yüklenmiyordur kolay kolay?

GTA V ve BF1 işlemciyi çok kullanan oyunlardır. Özellikle de GTA V işlemciyi resmen sömürüyor. Farklı oyunlarda denediniz mi? Witcher 3, Shadow of Mordor gibi. Denediyseniz ve halen daha işlemciniz dar boğaz yapıyorsa ömrü dolmuş demektir CPU'nun. Tahmin edersem GTA V'de hızlı bir şekilde yol alırken uzaktaki cisimler yüklenmiyordur kolay kolay?

Aynen dediğin gibi hemen yüklenmiyor. Şu an 4.0 a O.C yapılı ama sorun devam ediyor. Fps 60 üzeri ama sürekli takılma oluyor GTA V de. Önceden böyle değildi.

Aynen dediğin gibi hemen yüklenmiyor. Şu an 4.0 a O.C yapılı ama sorun devam ediyor
İstediğiniz kadar O.C yapın o CPU'ya sonuç yine değişmiyecektir. O tür oyunlar için yetersiz bir CPU ve miladını çoktan doldurmuş. Sisteminize yükseltme yapmaktan başka bir çareniz yok eğer AAA oyunları oynamak istiyorsanız.

İstediğiniz kadar O.C yapın o CPU'ya sonuç yine değişmiyecektir. O tür oyunlar için yetersiz bir CPU ve miladını çoktan doldurmuş. Sisteminize yükseltme yapmaktan başka bir çareniz yok eğer AAA oyunları oynamak istiyorsanız.

Orası öyle tabi ama GTA V de hiçbir sorun olmaması gerekiyor bundan daha düşük sistemler benden daha iyi performans alıyor. Q9400 ve GT 1030 ile adam BF1 de 30 FPS alıyor. Takılma donma olmuyor. Benim işlemcim daha iyi değil mi? Isınma sorunum da yok. 6 tane fan var kasa da. 3 tane içeri üflüyor 3 tane de dışarı tahliye ediyor sıcak havayı. Ayrıca CS:GO LOL ve Fortnite'da hiçbir sorun yok

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı