Qashqai yol performans attırması

Efe Kayar

Femtopat
Arkadaşlar, 2014 model qashqai tekna araca sahibim. Arabamın yol tutuşu iyi fakat daha yüksek hızlarda daha iyi tutuş için yapabileceklerim neler? Aklımda lastiklerimi değiştirmek var. Üstünde 215/60 R17 lastiklerim var. Yaz için: Michelin pilot Sport 4 225 45 R19 almayı düşünüyorum zaten bu ebatlar daha yüksek olan Black Edition paketinde geliyordu bende o ebatlara geçmeyi düşünüyorum. Kış içinise: Goodyear ultragrip performance suv gen-1 225 45 R19 almayı düşünüyorum başka tavsiyeniz varsa yazabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aracı biraz yere yaklaştırabilirsiniz. O durumda ağırlık merkezi aşağıya çekileceği için tutuşa katkısı olur.
Evet arabamı yere çok azcık da basmayı düşünüyorum peki başka yapabileceğim bir şey var mı?
Aracı biraz yere yaklaştırabilirsiniz. 3cm alçaltma kitleri satılıyor. O durumda ağırlık merkezi aşağıya çekileceği için tutuşa katkısı olur.
Arabanın süspansiyonları zaten sert ama daha da sertleştirmenin yolu var mıdır?

Verimliliği konusunda tam olarak net konuşamayacağım ancak, daha kalın tekerler ve/veya küçük çaplı bir kamber işlemi yol tutuşunu arttırabiliyor.

Evet arabamı yere çok azcık da basmayı düşünüyorum. Peki başka yapabileceğim bir şey var mı?
Camber, toe ve caster ayarlarına baktırın. Ayarsızlık varsa o ayarlar da yol tutuşunu olumsuz etkiler. Salıncak burçları, viraj demirine bağlı Z rot gibi parçaları da kontrol ettirin. Her şey düzgünse, alçaltma ve lastik değişimi ile güzel bir fark yaratırsınız.

Arabanın süspansiyonları zaten sert ama daha da sertleştirmenin yolu var mıdır?
Sert süspansiyon yol tutuşunu arttırmaz. Tam tersi yoldaki bozukluklarda tekerin yerden kesilmesini sağlar. Onun yerine yayları biraz yumuşatıp, amortisörleri biraz sertleştirip sonra biraz aracı alçaltmak daha iyi yapar. Çok büyük jant süspansiyon elemanlarını daha fazla yoracağını ve bunun size daha erken masraf çıkaracağını da unutmamak lazım.

Sert süspansiyon yol tutuşunu arttırmaz. Tam tersi yoldaki bozukluklarda tekerin yerden kesilmesini sağlar. Onun yerine yayları biraz yumuşatıp, amortisörleri biraz sertleştirip sonra biraz aracı alçaltmak daha iyi yapar. Çok büyük jant süspansiyon elemanlarını daha fazla yoracağını ve bunun size daha erken masraf çıkaracağını da unutmamak lazım.
Sert süspansiyon virajlarda arabanın yatmasını önler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı