- Makaleler
- 26
qBittorrent kullanmayın kullandırtmayın. "Açık kaynak" olduğu için bunu kullanıyordum. Haziran ayında alınmış KC3000 SSD'nin 2-3 aylık kullanım sonrası 50 TB okuma sayısına ulaşmış olması sebebiyle kontrol edeyim dedim ve bu programın görev yöneticisinde SSD'yi %100 de kullanıp, sürekli Gigabyte seviyesinde okuma yapmasını görünce işe uyandım.
Haziran ayında alınmış diskin son hali:
Okumayı görüyorsunuz.
Bu da QBittorent'in yaptığı okuma:
İndirdiğim şeyin boyutundan daha fazla okuma yapmayı hangi mantıkla yapıyor?
Bu da o an indirme yaparken yaptığı okuma:
Zaten gigabit internetim bile yok, sürekli bu kadar okuma yapmasının hiçbir mantığı yok. Dosya doğrulaması falan da yapmıyorum, dümdüz VDSL internet ile indirme yapıyorum.
qBittorrent'in forumlarında dolaştım çok kişi bu sorunu yaşıyor ve kimsenin de umurunda değildir muhtemelen diskin okuma tarafı ne alemde diye.
GitHub'da şu yoruma denk geldim:
İçler acısı gerçekten. FDM kullanıyorum şu an, hem tarayıcı indirmesi yapıyor hem Torrent, çok daha iyi.
Artık data mining mi yapıyor ne yapıyor bilemiyorum, bu kadar veriyi okuyup ne yapıyor acaba.
Not: Programı sürekli arkada açık kullanmıyorum bilerek, arkada seed yapıyor vs o yüzden indirme işim bittiğinde hep kapalı tutuyorum. Sadece indirme süresince açık bırakıyorum sonra kapatıyorum.
Haziran ayında alınmış diskin son hali:
Okumayı görüyorsunuz.
Bu da QBittorent'in yaptığı okuma:
İndirdiğim şeyin boyutundan daha fazla okuma yapmayı hangi mantıkla yapıyor?
Bu da o an indirme yaparken yaptığı okuma:
Zaten gigabit internetim bile yok, sürekli bu kadar okuma yapmasının hiçbir mantığı yok. Dosya doğrulaması falan da yapmıyorum, dümdüz VDSL internet ile indirme yapıyorum.
qBittorrent'in forumlarında dolaştım çok kişi bu sorunu yaşıyor ve kimsenin de umurunda değildir muhtemelen diskin okuma tarafı ne alemde diye.
GitHub'da şu yoruma denk geldim:
İçler acısı gerçekten. FDM kullanıyorum şu an, hem tarayıcı indirmesi yapıyor hem Torrent, çok daha iyi.
Artık data mining mi yapıyor ne yapıyor bilemiyorum, bu kadar veriyi okuyup ne yapıyor acaba.
Not: Programı sürekli arkada açık kullanmıyorum bilerek, arkada seed yapıyor vs o yüzden indirme işim bittiğinde hep kapalı tutuyorum. Sadece indirme süresince açık bırakıyorum sonra kapatıyorum.