qBittorrent saçmalığı

Makaleler
26
qBittorrent kullanmayın kullandırtmayın. "Açık kaynak" olduğu için bunu kullanıyordum. Haziran ayında alınmış KC3000 SSD'nin 2-3 aylık kullanım sonrası 50 TB okuma sayısına ulaşmış olması sebebiyle kontrol edeyim dedim ve bu programın görev yöneticisinde SSD'yi %100 de kullanıp, sürekli Gigabyte seviyesinde okuma yapmasını görünce işe uyandım.

Haziran ayında alınmış diskin son hali:

1724967856774.png

Okumayı görüyorsunuz.

Bu da QBittorent'in yaptığı okuma:

1724967866374.png

İndirdiğim şeyin boyutundan daha fazla okuma yapmayı hangi mantıkla yapıyor?

Bu da o an indirme yaparken yaptığı okuma:

1724967876644.png

Zaten gigabit internetim bile yok, sürekli bu kadar okuma yapmasının hiçbir mantığı yok. Dosya doğrulaması falan da yapmıyorum, dümdüz VDSL internet ile indirme yapıyorum.

qBittorrent'in forumlarında dolaştım çok kişi bu sorunu yaşıyor ve kimsenin de umurunda değildir muhtemelen diskin okuma tarafı ne alemde diye.

GitHub'da şu yoruma denk geldim:

1724968047431.png

İçler acısı gerçekten. FDM kullanıyorum şu an, hem tarayıcı indirmesi yapıyor hem Torrent, çok daha iyi.

Artık data mining mi yapıyor ne yapıyor bilemiyorum, bu kadar veriyi okuyup ne yapıyor acaba.

Not: Programı sürekli arkada açık kullanmıyorum bilerek, arkada seed yapıyor vs o yüzden indirme işim bittiğinde hep kapalı tutuyorum. Sadece indirme süresince açık bırakıyorum sonra kapatıyorum.

uTorrent guvenilir değil diye bunu kullanıyordum. Bunda da şimdi bu problem çıktı. Konuda bahsettiğiniz FDM'ye bir bakayım. Belki ben de ona geçerim.

Konuyu görünce bir test edeyim dedim bende bir sıkıntı yok.

Acaba sürümsel bir sıkıntı mı bilmiyorum. 4.4.2 sürümününü kullanıyorum ne indiriyorsa diskte de o kadar kullanım gösteriyor %1-3 civarı.

Bende de bir sıkıntı yok adamın ekran fotolarına baktım bir de kendiminkine baktım şu an ekran fotolarıyla alakası yok ben sürüm 4.6.6 yı kullanıyorum sürümdenmi kaynaklı bilmiyorum

resim_2024-08-30_010549700.png
resim_2024-08-30_010602597.png

qBittorrent kullanmayın kullandırtmayın. "açık kaynak" olduğu için bunu kullanıyordum. Haziran ayında alınmış KC3000 SSD'nin 2-3 aylık kullanım sonrası 50 TB okuma sayısına ulaşmış olması sebebiyle kontrol edeyim dedim ve bu programın görev yöneticisinde SSD'yi %100 de kullanıp, sürekli Gigabyte seviyesinde okuma yapmasını görünce işe uyandım.

Haziran ayında alınmış diskin son hali:

Eki Görüntüle 2297613

Okumayı görüyorsunuz.

Bu da QBittorent'in yaptığı okuma:

Eki Görüntüle 2297615

İndirdiğim şeyin boyutundan daha fazla okuma yapmayı hangi mantıkla yapıyor?

Bu da o an indirme yaparken yaptığı okuma:

Eki Görüntüle 2297617

Zaten gigabit internetim bile yok, sürekli bu kadar okuma yapmasının hiçbir mantığı yok. Dosya doğrulaması falan da yapmıyorum, dümdüz VDSL internet ile indirme yapıyorum.

qBittorrent'in forumlarında dolaştım çok kişi bu sorunu yaşıyor ve kimsenin de umurunda değildir muhtemelen diskin okuma tarafı ne alemde diye.

GitHub'da şu yoruma denk geldim:

Eki Görüntüle 2297621

İçler acısı gerçekten. FDM kullanıyorum şu an, hem tarayıcı indirmesi yapıyor hem Torrent, çok daha iyi.

Artık data mining mi yapıyor ne yapıyor bilemiyorum, bu kadar veriyi okuyup ne yapıyor acaba.

not: Programı sürekli arkada açık kullanmıyorum bilerek, arkada seed yapıyor vs o yüzden indirme işim bittiğinde hep kapalı tutuyorum. Sadece indirme süresince açık bırakıyorum sonra kapatıyorum.

Bende %5-25 arası gitgel yapıyor programı silip tekrar yüklemeyi deneyin bence.

Konuyu görünce bir test edeyim dedim bende bir sıkıntı yok.

Acaba sürümsel bir sıkıntı mı bilmiyorum. 4.4.2 sürümününü kullanıyorum ne indiriyorsa diskte de o kadar kullanım gösteriyor %1-3 civarı.

Bende de bir sıkıntı yok adamın ekran fotolarına baktım bir de kendiminkine baktım şu an ekran fotolarıyla alakası yok ben sürüm 4.6.6'yı kullanıyorum sürümden mi kaynaklı bilmiyorum.

Eki Görüntüle 2297647Eki Görüntüle 2297648

Bende de sıkıntı yok hocam @Xsenss hocamın attığı fotodakiyle neredeyse aynı.

Bende %5-25 arası gitgel yapıyor programı silip tekrar yüklemeyi deneyin bence.

Sıklıkla format atan birisiyim, bu süre zarfında programı da silip yükledim. 50 TB okumanın içinde benim programı silip yüklemelerim de dahildir.

Forumlarda da zaten sorun yaşayanı var yaşamayanı var, ben yaşayan kesimde olduğum için bu programı bir daha kullanmayacağım, çevreme de önermeyeceğim. Sadece böyle bir durum var ve bunu görün istedim.

En azından bu tip programları kullanırken daha seçici ve dikkatli olmam gerektiğini düşünmeye başladım ve olacağım da. Bu yapmıyorsa da başkası yapıyor olabilir. Veya bu kadar vahim olmasa da vahim olabilir. Konu içeriğinde hata var mı yok mu emin değilim ama yanlış dahi olsa bana faydalı oldu.

Yazılımsal hatadan dolayı hep yüklenen dosyaları doğruluyor olabilir mi çünkü hep okumayı kullanmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı