QEMU/KVM'in gücü nereden geliyor?

350070

Megapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Selamünaleyküm arkadaşlar.

Geçenlerde GNU/Linux'a Android Studio kurdum.
Oradan x86_64 tabanlı, Anroid 12 sürümlü bir emülatör ayarladım. Sonuç ise fevkalede.
TFT falan denedim çok güzel performans aldım. Yağ gibi akıyordu.
Lakin Virtual Machine Manager kullanarak elle bir Windows veya Android Studio'dan bağımsız Android x86 kurduğumuzda, çok kötü bir performans elde ediyorum.
Bu normal bir sanallaştırma mı? Yoksa farklı şeyler mi dönüyor?

Hocam bundan ötürü de ekstra performans olabilir mi?
1651357422974.png

HAXM Windows hostunda KVM yerine kullanılabilecek bir sanallaştırma çözümü sadece, arkadaş yanlış anladı muhtemelen.

Performans farkı basitçe konfigürasyondan geliyordur. Virtual Machine Manager Libvirt'i kullanıyor, Libvirt de QEMU kullanıyor. Android Studio ve VMM, her ikisi de QEMU kullanıyor.

HAXM Windows hostunda KVM yerine kullanılabilecek bir sanallaştırma çözümü sadece, arkadaş yanlış anladı muhtemelen.

Performans farkı basitçe konfigürasyondan geliyordur. Virtual Machine Manager Libvirt'i kullanıyor, Libvirt de QEMU kullanıyor. Android Studio ve VMM, her ikisi de QEMU kullanıyor.
HAXM bir sanal makine yazılımı değil, sanal makineleri hızlandıracak bir motor, hypervisor. Android Studio emülatörü ve QEMU'da bunun nimetlerinden faydalanılıyor. Hyper-V'ye benzer bir teknoloji yani.

HAXM bir sanal makine yazılımı değil, sanal makineleri hızlandıracak bir motor, hypervisor. Android Studio emülatörü ve QEMU'da bunun nimetlerinden faydalanılıyor. Hyper-V'ye benzer bir teknoloji yani.
Bunun tersini söylemedim zaten mesajımda. HAXM Windows hostunda kullanılan bir çözüm, Linux değil. Üstüne üstlük AMD işlemcilerde mevcut bile değil, onu da yanlış söylemişsiniz.

Bunun tersini söylemedim zaten mesajımda. HAXM Windows hostunda kullanılan bir çözüm, Linux değil. Üstüne üstlük AMD işlemcilerde mevcut bile değil, onu da yanlış söylemişsiniz.

HAXM çapraz platform bir teknoloji. GitHub sayfasında macOS, Linux ve Windows için dokümantasyonları da mevcut. Ayrıca VT-x tabanlı olan kısım Hyper-V için olduğu için kendi mesajımı raporladım yanlış bilgi olarak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı