QJ TRX 12 alınır mı?

Alkancainc

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
QJ TRX12 ile TVS Raider arasında kalmış durumdayım. İlk motorum olacağı için ABS benim için önemli fakat Çin malı olduğu için biraz da şüphem var. Diğer taraftan Raider'de ise arka frenin kampana olması dışında bir de cbs olması gözümü biraz korkutuyor şahsen. QJ markasının kaliteli olduğunu biliyorum fakat internette trx12 hakkında neredeyse hiçbir inceleme bilgi vesaire bir şey yok. Konuştuğum TRX 12 sahipleri genel olarak motorun hiçbir sıkıntısının olmadığından ve yedek parça gibi sorunlarının olmadığını sadece piyasasının durgun olduğunu söylüyorlar.

Raider'de ise zaten hem piyasasında hem de yedek parçalar bulma konusunda bir sıkıntısı yok fakat dediğim gibi ABS olmaması ve arka frenin kampana olması bir tık geriyor. Sıfır bir motor almak istiyorum ve bütçe olarak bu motorların çok üstünde bir şey karşılayamam. Sizce bu iki motor arasında hangisini almalıyım ya da ABS'li önerebileceğiniz 125CC başka bir motor var mıdır?

Not: A1 ehliyetim var o yüzden daha üst cclere yönelemem.

Son düzenleyen: Moderatör:
QJ TRX12 al arkana yaslan başka bir şey de düşünme tvs güzel motor arıya benzemesi dışında kampana frenler kullanılıyor cg ile aynı hissiyatı veriyor zaten qj daha yüksek cc ve güzel görünüme sahip şimdiden hayırlı olsun başka modelleri tavsiye etmem QJ güzel markadır.

QJ trx12 al arkana yaslan başka bir şey de düşünme TVS güzel motor arıya benzemesi dışında kampana frenler kullanılıyor CG ile aynı hissiyatı veriyor zaten QJ daha yüksek CC ve güzel görünüme sahip şimdiden hayırlı olsun başka modelleri tavsiye etmem QJ güzel markadır.

Hocam bir sorum daha olacak, ben bu motoru yaklaşık 8 9 bin kilometre kullandıktan sonra satmayı planlıyorum ve kime sorsam QJ'nin piyasasının durgun olduğunu servislerinin ilgisiz olduğundan bahsediyor. Bu doğru mudur yoksa Çinli marka olduğu için öylesine denilen laflar mı?

QJ trx12 al arkana yaslan başka bir şey de düşünme TVS güzel motor arıya benzemesi dışında kampana frenler kullanılıyor CG ile aynı hissiyatı veriyor zaten QJ daha yüksek CC ve güzel görünüme sahip şimdiden hayırlı olsun başka modelleri tavsiye etmem QJ güzel markadır.

Halen aşırı arada kalmış durumdayım motorun servisi hakkında vesaire hiçbir bilgim yok ancak çift ABS de aşırı cazip geliyor eğer motor hakkında daha fazla detay biliyorsanız paylaşma şansınız var mı?

Son düzenleme:
Hocam bir sorum daha olacak, ben bu motoru yaklaşık 8 9 bin kilometre kullandıktan sonra satmayı planlıyorum ve kime sorsam QJ'nin piyasasının durgun olduğunu servislerinin ilgisiz olduğundan bahsediyor. Bu doğru mudur yoksa Çinli marka olduğu için öylesine denilen laflar mı?

Halen aşırı arada kalmış durumdayım motorun servisi hakkında vesaire hiçbir bilgim yok ancak çift ABS de aşırı cazip geliyor eğer motor hakkında daha fazla detay biliyorsanız paylaşma şansınız var mı?

Piyasa da nedense Çinli motorlara karşı çok karşıt var anlayamadık QJ Çinlilerin en kalitelisi bence. Servise de gelirsek tanıdığınız ya da motorcuların arasına girdiğiniz zaman servisleri söyleyen birisi vardır ki işini hakkıyla yapan usta çok. Peki neden QJ almalısına gelirsek
1- MT125'ten sonra en yakışıklı naked.
2-Diğer motorlara göre motor bloğu daha dayanaklı.
3-Diğer motorlara göre konforu fazla, titremesi az.
4-Ön dişliyi büyütürsen NS200 ile aynı top Speed'e sahip.
5-Yeni başladığın için ABS harika bir şey Mondial drift de cbs frenden çok kaza yapan arkadaşım var, TVS Raider tam bir CG freni olsun konforu olsun.
6-Piyasası biraz durgun olabilir ama yakışıklılığı illaki satılır.

Son olarak size bir dost tavsiyesi ilk motorunuzu sıfır almayın illaki zararına satarsınız 2.el temiz denk gelirse onu tercih edin satarken kar ile satabilirsiniz motoru aldıktan sonra da kesinlikle koruma takozu taktırın, castrol Power1 yağ tercih edin ehliyetsiz motor almayın, ls2 kasktan uzak durun bunun yerine axxis tercih edin şimdiden hayırlı olsun.

Piyasa da nedense Çinli motorlara karşı çok karşıt var anlayamadık QJ çinlilerin en kalitelisi bence. Servise de gelirsek tanıdığınız ya da motorcuların arasına girdiğiniz zaman servisleri söyleyen birisi vardır ki işini hakkıyla yapan usta çok. Peki neden QJ almalısına gelirsek.
1- MT125'ten sonra en yakışıklı naked.
2-diğer motorlara göre motor bloğu daha dayanaklı.
3-diğer motorlara göre konforu fazla, titremesi az.
4-ön dişliyi büyütürsen NS200 ile aynı top Speed'e sahip.
5-yeni başladığın için ABS harika bir şey Mondial drift de cbs frenden çok kaza yapan arkadaşım var, TVS Raider tam bir CG freni olsun konforu olsun.
6-piyasası biraz durgun olabilir ama yakışıklılığı illaki satılır.

Son olarak size bir dost tavsiyesi ilk motorunuzu sıfır almayın illaki zararına satarsınız 2.el temiz denk gelirse onu tercih edin satarken kar ile satabilirsiniz motoru aldıktan sonra da kesinlikle koruma takozu taktırın, castrol Power1 yağ tercih edin ehliyetsiz motor almayın, LS2 kasktan uzak durun bunun yerine axxis tercih edin şimdiden hayırlı olsun.

Vallahi hocam aklımdaki sorunların neredeyse hepsini çözdünüz teşekkür ederim QJ motorda karar kıldım gibi görünüyor şu anlık. Ehliyeti aldığım gün gidip alacağım. Bir de bu motora sahip birine denk geldim bugün ve konuşma fırsatım oldu. Kendisine parçalarını blue motor dışında bir yerden bulabilir miyim dediğimde bana RKS'nin de aynı modeli var ben onun parçalarını kullanıyorum sıkıntı yaratmıyor demişti fakat RKS'nin öyle bir modelini bulamadım bunun hakkında bir şey biliyor musunuz? Bir de ön dişliyi büyütmekten bahsetmişsiniz, tam olarak nasıl oluyor benim mi yapmam gerek yoksa bir ustasına falan götürüp büyütmek istesem yaparlar mı?

Vallahi hocam aklımdaki sorunların neredeyse hepsini çözdünüz teşekkür ederim QJ motorda karar kıldım gibi görünüyor şu anlık. Ehliyeti aldığım gün gidip alacağım. Bir de bu motora sahip birine denk geldim bugün ve konuşma fırsatım oldu. Kendisine parçalarını blue motor dışında bir yerden bulabilir miyim dediğimde bana RKS'nin de aynı modeli var ben onun parçalarını kullanıyorum sıkıntı yaratmıyor demişti fakat RKS'nin öyle bir modelini bulamadım bunun hakkında bir şey biliyor musunuz? Bir de ön dişliyi büyütmekten bahsetmişsiniz, tam olarak nasıl oluyor benim mi yapmam gerek yoksa bir ustasına falan götürüp büyütmek istesem yaparlar mı?
Rica ederim şimdiden hayırlı olsun sorularına gelirsem 2024'de QJ İle RKS firmaları ortak çalışmaya başladı rks adında, ikisi de aynı motor aynı blok aynı parçalar. rk125s modeli qj trx12 ile aynı motor firma adı değişince yeni modelleri rk125s diye geçiyor. Ön dişliyi her hangi bir usta değiştirir ilerde değiştir, motor hızı kesmediği zaman ilk başlarda çok güçlü olacak zaten çin malında parça sıkıntısı çekmezsin özellikte rks gibi bir firma da çok rahat bulursun. Kaza yaptığın zaman internete gir ve rksyedekparca.com sitesinden bulabilirsin daha fazla sorun varsa yazabilirsin çekinme.

Rica ederim şimdiden hayırlı olsun sorularına gelirsem 2024'te QJ ile RKS firmaları ortak çalışmaya başladı RKS adında, ikisi de aynı motor aynı blok aynı parçalar. RK125s modeli QJ trx12 ile aynı motor firma adı değişince yeni modelleri RK125s diye geçiyor. Ön dişliyi herhangi bir usta değiştirir ileride değiştir, motor hızı kesmediği zaman ilk başlarda çok güçlü olacak zaten Çin malında parça sıkıntısı çekmezsin özellikte RKS gibi bir firma da çok rahat bulursun. Kaza yaptığın zaman internete gir ve rksyedekparca.com sitesinden bulabilirsin daha fazla sorun varsa yazabilirsin çekinme.

Teşekkür ederim hocam tekrardan daha fazla sorum kalmadı hepsini cevapladınız😁.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı