QLED vs LED

Zeki Kursat

Hectopat
Katılım
17 Aralık 2020
Mesajlar
299
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar TV alacağım ama QLED ve LED diye paneller var bunların farkını bana güzelce mala anlatır gibi anlatabilecek var mı? QLED'in daha iyi olduğunu biliyorum ama ne gibi farkları var bilmiyorum ve üstüne verilecek fiyat farkına değer mi? Onun için bu konuyu açıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
QLED TV'ler, LED TV'lere göre daha geniş bir renk gamı sunar. Bu, daha canlı ve gerçekçi renklerin görüntülenmesini sağlar. Renkler daha doğal ve canlı olduğu için izleme deneyimi daha etkileyici olur. İzleme keyfini arttırır. Fiyat farkına değer.
 
Siyah renkler daha gerçekçi duruyor ve genelde QLED tvlerin çerçeveleri daha ince oluyor bütçeniz yeterliyse tabii ki de QLED Android bir TV almalısınız.
 
QLED, LED'in gelismis versiyonu. Ikisinde de LCD panel LED'ler ile aydinlatiliyor ama QLED'de bir Quantum Dot katman var. QLED'in gelismisi ise mini-LED veya Samsung agziyla NEO QLED. LED'ler cok daha kucuk boyutta bu da statik ayditlatma yerine dinamik aydinlatmayi daha rahat sunuyor ve LED boyutu cok daha kucuk oldugu icin daha tutarli renk, kontrast sunabiliyor. Bunlarin haricinde bir de OLED var ki bunlardan farkli bir teknoloji ve en gelismisi olsa da yanma riski mevcut.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı