QLED vs Neo QLED

Neo Qled alın. Samsung NEO serilerinde miniled adında local dimming kullanırlar ve gece düşük ışıkta ve özellikle zifiri karanlıkta çok güzel görünürler, çünkü siyahlar tam Oled siyahı gibidir ki bazı modeller oled siyahı da vermektedir. Mesela aşağıdaki görsele bakın. soldaki ekran IPS ekran ve sağdaki de samsung'un local dimming özellikli mini led bir ekranı. Aradaki fark karanlıkta dağlar gibi. ve telefonun kamerasının duyarlılığı sebebi ile IPS biraz parlak çıkmış ama yine de çok fark var. Bu bakımdan NEO modellerini tavsiye ederim.
20240830_011800.jpg

Evimde Samsung 4K 65'lik Neo Qled var. OLED tv de var evimde. Neredeyse aynı kalitedeler. Neo Qled tavsiye ediyorum çok memnunum.

Neredeyse aynı kalitede dedim. Biz eşimle salonda ya da oyun odasında film izlerken bir fark yaşamıyoruz. Oyun odasında LG Oled 55' var. Salonda Samsung Neo Qled 65 var. İkisi de 4K. Bizim için ikisinin deneyimi de tatmin edici. İkisini yanyana koyarsam tabiki de fark çıkar.

Size katiliyorum hocam, OLED kullaniyorum, QLED teknolojili bir tv gordugumda o fark bariz belli oluyor.
Neo QLED ile QLED arasında bariz fark var yalnız hocam.

Neredeyse aynı kalitede dedim. Biz eşimle salonda ya da oyun odasında film izlerken bir fark yaşamıyoruz. Oyun odasında LG OLED 55' var. Salonda Samsung Neo QLED 65 var. İkisi de 4K. Bizim için ikisinin deneyimi de tatmin edici. İkisini yan yana koyarsam tabii ki de fark çıkar.

Neo QLED ile QLED arasında bariz fark var yalnız hocam.

Abartilacak bir fark yok ama gozle gorulur bir fark var evet, ama karanlik bir filmde vs. OLED bariz fark atiyor, belki gunduz yansimadan dolayi Neo QLED bir tik daha iyi olabilir. Yine de ikiside guzel teknoloji.

Konu sahibi arkadaş zaten OLED planlamıyor. Fikrinize saygı duyuyorum fakat aynı fikirde değilim. Alırken Neo QLED ve QLED yan yana koyaraktan aldım. Neo QLED bariz daha başarılı bir teknoloji olduğu kanaatindeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı