QLED vs OLED

brtavan

Megapat
Daha fazla  
Samsung Neo QLED ile OLED TV'ye baktığımda Neo QLED daha çok hoşuma gitti. Görüntüler nedense daha canlı geldi. Sizce hangisi daha iyi ve Neo QLED sadece Samsung'da var? Ben yeni bir TV alacağım hem oyun için hem de dizi film izlemek için. TCL, LG, Philips gibi markalar önerir misiniz? Önerirseniz hangi modeller, yardımcı olur musunuz?

Bunlar arasından en keskin kontrastlısı OLED olacaktır. QLED ise geleneksel arka aydınlatmanın daha kontrol edilebilir hali. Biraz daha eskilerle OLED arasında kalıyor. Neo QLED ise bir tık daha iyi gibi görünüyor testlerde. Ben olsam öncelikle OLED teknolojisine yönelirdim. Özellikle de bütçe açısından sorun yoksa tartışmaya hiç gerek yok. Bundan sonra Neo QLED ve QLED diye tercih sıranız ilerleyebilir. Gözünüze belki biraz daha doygun renk karakterinden dolayı Neo QLED güzel görünmüş olabilir. Eğer hoşunuza gittiyse zaten hiç düşünmeyin. Önemli olan sizin beğenmeniz.

Bütçenizi yazarsanız daha sağlıklı önerilerde bulunabiliriz. Fakat oradaki test görüntüleri sizi yanıltmasın. Daha iyi gelmesinin ardında daha parlak görünmesi olabilir. Çünkü QLED aslında bildiğimiz gelişmiş LCD teknolojisi. LCD ekranların daha yüksek parlaklıklara çıktığı da bilinen bir gerçek. Fakat iş siyah performansı ve kontrast olduğunda OLED başka bir seviye. O yüzden oradaki görüntüler sizi yanıltmasın.

Bütçe 50 bin TL diyebiliriz tabii ki de Samsung TV'ler için alt fiyat bunun yerine hangisi markalar önerirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı