QoS ayarlı modem tavsiyesi

@NYTMARE hocam bunu alınca ping sorunu kalkacak mı? başka şehirden özel ekip geldi inceledi türk telekom ile ilgili hiç bir sıkıntı yok. 900 civarı hız alıyorum 52-54 de yükleme. ama bufferbloat 70 20 20 çıkıyor ve oyunlarda 60-80 ping alıyorum

@NYTMARE hocam bunu alınca ping sorunu kalkacak mı? Başka şehirden özel ekip geldi inceledi Türk Telekom ile ilgili hiçbir sıkıntı yok. 900 civarı hız alıyorum 52-54 de yükleme. Ama Bufferbloat 70 20 20 çıkıyor ve oyunlarda 60-80 ping alıyorum.

Eğer internetinde sadece sen varsan ve pingin 80 civarı çıkıyorsa sorun Türk Telekom'un peering noktalarının iyi olmayışındandır ama ağda yük varken bu oluyorsa sorun routerdadır ve evet bunu alırsan sorunun çözülür.

@NYTMARE hocam ben konyanın bir ilçesindeyim. Dns'e ping attığımda internet önce antalya-izmir-istanbul bu santrallere uğruyor sanırım bundan ping sorunu oluyor. Pop noktasını ankaraya almalarınızı söyledim ama bunun mümkün olmadığını söylediler bana. Alt yapı ile ilgili hiç bir sorun yok. Bugün geldi özel ekip farklı sıfır bir modem taktılar zyxel marka.
Yinede bu intel mini pc yi almam gerekir mi?
Evde ben kablolu kullanıyorum.
kardeşim altta dükkanı var wifi den çekiyor benden internet. Bide telefonlar bağlı işte 3 tane telefon 1 kablolu pc ve 1 kablosuz pc

@NYTMARE hocam ben Konya'nın bir ilçesindeyim. DNS'e ping attığımda internet önce Antalya-İzmir-İstanbul bu santrallere uğruyor sanırım bundan ping sorunu oluyor. Pop noktasını Ankara'ya almalarınızı söyledim ama bunun mümkün olmadığını söylediler bana. Altyapı ile ilgili hiçbir sorun yok. Bugün geldi özel ekip farklı sıfır bir modem taktılar ZyXEL marka.
Yine de bu Intel mini PC'yi almam gerekir mi?
Evde ben kablolu kullanıyorum.
Kardeşim altta dükkanı var Wi-Fi'den çekiyor benden internet. Bir de telefonlar bağlı işte 3 tane telefon 1 kablolu PC ve 1 kablosuz PC.

Hocam seninkisi Türk Telekom bazlı ne yazık ki o yüzden sorunun çözüleceğini sanmıyorum eğer istersen Türk Telekom altyapısından hizmet veren farklı bir firmaya geçebilirsin.

@NYTMARE hocam sorma. gittim 18 ay taahhüt verdim 2 ayı ücretsizdi 16 ay kaldı. Şimdi tek taraflı iptal edersem 4-5 bin tl para çıkaracaklar.
Diğer taraftan hizmet alamıyorum diye btk veya tüketici hakeme başvursam bu sefer telekom diyecek ki hızı gayet iyi bağlanıyor sorun yok diyecek

@NYTMARE hocam sorma. Gittim 18 ay taahhüt verdim 2 ayı ücretsizdi 16 ay kaldı. Şimdi tek taraflı iptal edersem 4-5 bin TL para çıkaracaklar.
Diğer taraftan hizmet alamıyorum diye BTK veya tüketici hakeme başvursam bu sefer Telekom diyecek ki hızı gayet iyi bağlanıyor sorun yok diyecek.

O zaman yapacak bir şey yok hocam DNS olarak Cloudflare kullan en azından bir tık etki eder.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı