QoS Nedir ve Bandwidth Ne İşe Yarar? Öncelik Nasıl Verilir?

QoS dediğimiz şey (Quality of Service), ileri seviye bir network terimidir aslında. Data paketlerinin önüne işaret koyarak etiketler, sonrasında bu paketlere öncelik atanır. Sistem her data paketindeki işareti kontrol eder ve işaretin önceliğine göre işlem yapar. Örneğin çalıştığım iş yerinde bunu Videocall paketleri için yapıyoruz, o esnada yapılan tüm işlemlerden öte bir önceliği var. Evde bu uygulama doğru yapılırsa güzel değerler elde edilebilir fakat inanılmaz uçurumlar beklemeyin yine de. Keyifli bir konu, elinize sağlık.

Benim için usb portu önemli değil diyorsanız
ASUS DSL-AC750 300MBPS-433MBPS VDSL DESTEKLİ KABLOSUZ-AC 2 PORT ADSL2+ MODEM
Usb olsun bilgisayarımı açmadan indirme yaparım, yada usb diskimi takarım filmleri müzikleri ağda paylaştırırım diyorsanız.
ASUS RT-AC51U 300MBPS-433MBPS DUAL-BANT KABLOSUZ-AC ROUTER
Attığım sitelerde 300 TL limitini aşıyor belki başka mağazalarda daha uyguna bulunabilir.
Hocam teşekkür ederim önerileriniz için. Aradaki tek fark usb ve anten sayısı mı ayrıcs usb bağlantısı araştırdığım kadarıyla depolama alanda bulunan bir filmi ağ üzerinden izlemeni sağlıyor yanılmıyorsam değil mi?

Hocam teşekkür ederim önerileriniz için. Aradaki tek fark usb ve anten sayısı mı ayrıcs usb bağlantısı araştırdığım kadarıyla depolama alanda bulunan bir filmi ağ üzerinden izlemeni sağlıyor yanılmıyorsam değil mi?
Aralarında başka fark var mı emin değilim sizi yanlış yönlendirmek istemem.
Usb portunun birkaç işlevi var.
  • Arkasına bağlayacağınız diske internetten FTP, HTTP, Torrent indirme yapabilirsiniz yani bilgisayarınızı açık bırakmak zorunda kalmazsınız. Daha az enerji tüketimi daha az ses olarak size avantaj sağlar.
  • Bağladığınız diski ağ içi paylaşıma açarak minik NAS gibi kullanabilirsiniz (Mesela ben film ve dizileri, program kurulumlarını, yedeklerimi, içerikleri depoluyorum diyelim ki bilgisayara geçtiğimde ağdan filmi seçip izlemeye başlıyorum bilgisayar başında sıkıldıysam telefonu alıp yatarak devam ediyorum. Yada mesela Smart TV üzerinden açıyorum falan her seferinde Harddiski cihazlar arasında dolaştırmıyorum.
  • Arkasına bağladığınız diski kendi bulutunuz haline getirebilirsiniz uzaktan erişim imkanı oluyor. Mesela ben şuan evde olmadığım halde arayüze veya diske uzaktan bağlanabiliyorum dosyaları gönderip/indirebiliyorum. (fakat upload limitine takılıyor 610kb/s 😃)
Yani ben sizin yerinizde olsam USB li modeli alırdım çift anten günümüz büyüklükte evler için yeterli.

Aralarında başka fark var mı emin değilim sizi yanlış yönlendirmek istemem.
Usb portunun birkaç işlevi var.
  • Arkasına bağlayacağınız diske internetten FTP, HTTP, Torrent indirme yapabilirsiniz yani bilgisayarınızı açık bırakmak zorunda kalmazsınız. Daha az enerji tüketimi daha az ses olarak size avantaj sağlar.
  • Bağladığınız diski ağ içi paylaşıma açarak minik NAS gibi kullanabilirsiniz (Mesela ben film ve dizileri, program kurulumlarını, yedeklerimi, içerikleri depoluyorum diyelim ki bilgisayara geçtiğimde ağdan filmi seçip izlemeye başlıyorum bilgisayar başında sıkıldıysam telefonu alıp yatarak devam ediyorum. Yada mesela Smart TV üzerinden açıyorum falan her seferinde Harddiski cihazlar arasında dolaştırmıyorum.
  • Arkasına bağladığınız diski kendi bulutunuz haline getirebilirsiniz uzaktan erişim imkanı oluyor. Mesela ben şuan evde olmadığım halde arayüze veya diske uzaktan bağlanabiliyorum dosyaları gönderip/indirebiliyorum. (fakat upload limitine takılıyor 610kb/s 😃)
Yani ben sizin yerinizde olsam USB li modeli alırdım çift anten günümüz büyüklükte evler için yeterli.
Açıkçası korkum şu (yeni taşınıyoruz bu arada) salon evin hiç bir odasını görmüyor bundan korkuyorum. Kaba taslak olarak:
Bazı gereksiz ayrıntıları çizmedim tuvalet banyo gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_20190827_181013_244.jpg
    IMG_20190827_181013_244.jpg
    90,1 KB · Görüntüleme: 145
Son düzenleme:
Açıkçası korkum şu (yeni taşınıyoruz bu arada) salon evin hiç bir odasını görmüyor bundan korkuyorum. Kaba taslak olarak:
Bazı gereksiz ayrıntıları çizmedim tuvalet banyo gibi.
Salonda modemi koymayı düşündüğünüz yeri tam karşı duvara taşıyabilirseniz eğer evin bütün odalarından internet çekecektir. Ayrıca 1 oda öteden bilgisayarda 5 Ghz ağdan bağlantı kurarak yüksek hızlı internet erişimi sağlayabilirsiniz. Bahsettiğim gibi bende 3 antenli farklı model var ev standartların biraz üstünde büyüklükte en uçtan en uca çekiyor hiçbir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı