QP Bilişim Kulaklık İade Problemi

A. Velestine

Decapat
Merhaba,

QP Bilişim'den Corsair HS70 kulaklık satın almıştım. Ürünü kısa süre test ettikten sonra iade işlemi için kutusuna koydum. En yakın zamanda da iade etmek için kargoladım.

Fakat kargo firması kutunun ağız kısmına bant yapıştırmamı söyledi, açılmasını engellemek için. Ben de yurtiçi kargonun kendi bantını yapıştırdım.

Kutunun yapısından dolayı bu bandın kutuda bir deformasyon yaratacağını sanmıyorum. Ek olarak etiket ve kutuda deforme diyorlar. Ben kutuya herhangi bir etiket yapıştırmadım, kargo firması yapıştırmış. Ve kutu sapasağlamdı.

Fakat bugün gelen mesajı konunun en aşağısına ekliyorum.

Soruma gelecek olursak; iade için ne gibi bir yol izleyebilirim?

Screenshot_20200602_160221_com.google.android.gm.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

QP Bilişim'den Corsair HS70 kulaklık satın almıştım. Ürünü kısa süre test ettikten sonra iade işlemi için kutusuna koydum. En yakın zamanda da iade etmek için kargoladım.

Fakat kargo firması kutunun ağız kısmına bant yapıştırmamı söyledi, açılmasını engellemek için. Ben de yurtiçi kargonun kendi bantını yapıştırdım.

Kutunun yapısından dolayı bu bandın kutuda bir deformasyon yaratacağını sanmıyorum. Ek olarak etiket ve kutuda deforma diyorlar. Ben kutuya herhangi bir etiket yapıştırmadım, kargo firması yapıştırmış. Ve kutu sapasağlamdı.

Fakat bugün gelen mesajı konunun en aşağısına ekliyorum.

Soruma gelecek olursak; iade için ne gibi bir yol izleyebilirim?

Eki Görüntüle 580376
Yüksek ihtimal kargo şirketi özensiz taşımış. Önce kargo firması ile iletişime geçin, ilgilenmezlerse Tüketici haklarına gidin.

Yüksek ihtimal kargo şirketi özensiz taşımış. Önce kargo firması ile iletişime geçin, ilgilenmezlerse Tüketici haklarına gidin.
Hocam kargo firması direkt kulaklık kutusunun üzerine kargo etiketi basmış. Bantlamış birde. O yüzden kabul etmiyorlar.

Hakem heyeti haksız görmez mi bu yüzden?

En kötü yapıştırdıkları bantları kutuya zarar vermeden çıkarmaya çalışıp tekrar iadeye göndersem bir koli içerisinde, ne olur? İade almama sebepleri etiket basmış olmaları çünkü.

Kutuyu da düzeltmeye çalışırım bir şekilde.

Bu tarz ürünlerde geri alım oluyor ama farklı bir durum olabilir kargo firması ile ilgili.
Hocam kargo firması hem bant yapıştırmış hem de iade diye defalarca belirtmeme rağmen kargo etiketi basmış kutunun üzerine.

Müşteri hizmetlerini arıyorum Yurtiçi'nin. İade diye belirttiyseniz kutu üzerine basmamaları lazım diyor.

Hakem heyetine başvurdum. İki firmayı da şikayet ettim.

Sonuçlanana kadar kulaklık kutuda duracak 1-2 ay boşu boşuna.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı