QP bilişim sistem toplama tecrübesi

Mrjoeblack

Hectopat
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1.5 ay önce QP bilişimden özelleştirerek QP Red sistemini satın aldım.

Sistemi satın almak için uğradım. Çalışanlardan oldukça ilgili ve kibar Burak bey ile özelleştirerek QP Red sistemini satın aldım.
Ödemeyi EFT olarak yaptım ve ardından havale yaparken açıklama kısmına anlık bir dalgınlıkla kendi ismimi yazarak EFT hatası yapmış oldum bu yüzden para Garanti Bankası'nın havuzuna düştü, havada kaldı. Banka müşteri hizmetleri 2 gün içinde geri yatacağını söyledi haliyle ben de alışverişi yapamadım.
Neyse oradaki arkadaşlara durumun böyle olduğunu ve iletişime geçerlerse bankanın anında parayı geri yatırabileceğini anlatırken yetkili bir beyefendi sağ olsun banka danışmanını arayarak havalemi geri yaptırdı ve geri ödemem saniyesinde geldi, alışverişimi yapabildim.

Sonrasında sistemimi 3 gün içinde kargoladılar.

Sistemi kurdum gayet her şey stabil performans anlamında hiçbir sorun yok.
Eski bir iMac kullanıcısı olduğum için sessizlik benim için çok önemli tüm fanları kapattım.
Ama çılgın bir fan sesi ve Click sesi geliyor, PSU'dan sandım fakat sorun HDD imiş. HDD Seagate Barracuda 2TB modeliydi, yabancı forumlarda çok araştırdım kronik sorunluymuş. HDD'yi geri yolladım ve WD modeliyle değişim istedim. 1 hafta içinde yenisini yolladılar bir de ASUS ROG mousepad hediye ettiler.

Şu an sistemim çok stabil çalışıyor. İlerleyen süreçte de alışverişlerimi buradan yapmaya karar verdim.

Sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

Not: Monitör LG 34WL500-B, Amazon'dan aldım.

Sistem;

İşlemci: AMD R5 3600.
Soğutucu: Reeven e12.
Anakart: ASUS B-550 F Gaming.
Ekran kartı: ASUS Dual 2070S OC Evo.
M.2: XPG SX8200 PRO 512 GB.
PSU: Corsair RM 750W Gold.
RAM: Corsair Vengeance 16 GB (2x8) 3200 CL16.
HDD: WD Blue 2TB 7200 RPM.
Kasa: Phanteks Eclipse P400A.

Dosya Ekleri

• IMG_20200917_201531.jpg
    IMG_20200917_201531.jpg
    99,6 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20200917_190037.jpg
    IMG_20200917_190037.jpg
    140,4 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı