Qp Forge hazır sistem önerisi

Qp Forge adlı kasayı ilk satışa çıktığı zaman satın almıştım. Modifiye olarak sadece 2TB hard disk ve Ryzen 5 5600X ekledim. Şu an da gayet memnunum. Ancak şöyle bir durum var; günümüzde çoğu üründe tedarik konusunda sıkıntılar yaşandığı için senin alacağın ve benim aldığım kasanın parçaları farklı olabilir. Kasanın kendisi hakkında yorum yapmam gerekirse, MSI RTX 3060 Ti Gaming X gayet serin çalışıyor. 60-65 derece civarlarında çalışıyor oyun oynarken. Kasanın arka kısmında kablolama için geniş bir alan yok ama QP Bilişim ekibi zaten kasayı (ekran kartı hariç) tam montajlı gönderdiği için kablolama ile uğraşmıyorsun ancak daha sonradan benim gibi HDD eklemek istersen biraz uğraşman gerekebilir. İşlemci soğutucusu olarak Wraith Prism kullanılmış. Kesinlikle kullandığım en iyi stok soğutucu. Hyper 212'nin bir tık altında performansı olduğunu düşünüyorum. 1 aydır herhangi bir sorun yaşamadım ancak Wraith Prism ne kadar kaliteli bir işlemci soğutucusu olsa da yapısı itibarıyla çok efektif olmuyor. Efektiften kastım da Wraith serisi soğutucular anakarta paralel fanlara sahip olduğu için anakartın ısısını bir tık düşürüyor ancak kasa içi hava sirkülasyonuna biraz pürüz çıkardığı için ters bir etkisi de olmuyor değil. Finansal olarak rahatladığım bir zamanda kapalı devre bir sıvı soğutucu almayı düşünüyorum.
İnceledikten sonra gördüm ki ekran kartı MSI RTX 3060 Ti Gaming X modelinden, 3060 Ventus modeline düşürülmüş. Güç kaynağı ise MSI MPG A650GF 80+ Gold 650W tam modüler güç kaynağından, MSI MAG A650BN 80+ bronz güç kaynağına düşürülmüş. Mevcut piyasa da yarın sabah kalktığımızda bir ürünün fiyatının ne kadar yükseleceği veya düşeceği belli olmadığı için 16000 liraya 3060'lı bir kasa almayın demeyeceğim ancak bütçeniz dahilinde 3060 Ti'lı bir kasa alabiliyorsanız ona yönelmenizi tavsiye ederim.
Oynadığınız oyunlar NVIDIA ekran kartlarının teknolojilerinden faydalanmıyor ise AMD ekran kartlarından güç alan sistemlere de yönelebilirsiniz şayet RX 6600XT saf güç olarak RTX 3060'dan daha güçlü bir kart ve AMD driverları NVIDIA driverlarının aksine zamanla ekran kartı performansını yükselttiği için tercih edilebilir olduğunu düşünüyorum. MMORPG oyunlar oynayan arkadaşların bu konuda bana katılacağını düşünüyorum çünkü şimdiye kadar oynadığım hiçbir MMORPG oyunda ne DLSS teknolojisi çalışıyordu ne de RTX teknolojisi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı