QP hazır sistem gürültü sorunu

Doganmus

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 gün öne qp.comdan hazır sistem aldım. Monitörümde bugün geldi ve deneme fırsatım oldu.
Monitörüme ölü pixel ve clouding testi uyguladım ve sıkıntı olmadığını gördüm. Fakat aldığım hazır sistem de gürültü problemi var. PSU'dan sinek vızıltısı bir ses çıkıyor.
Ve kasamın önündeki fanlar hızlı döndüğü için çok gürültü yapıyor. Tabi bu dediklerim bilgisayar boştayken gerçekleşiyor. Oyun sırasında fanların gürültüsü olacaktır.
Fakat daha YouTube'da video izlerken arkadan fanların gürültüsü rahatsız ediyor. Bunları nereden hızını azaltacağımı bir türlü bulamadım. PSU'daki sesi de nasıl düzelteceğim bilmiyorum. Daha sistem elime geçeli 2 gün oldu. Geri mi iade etmeliyim PSU'yu? Daha ilk günden böyle ses problemiyle uğraşmak üzücü.
.
Sistemin özelliklerini buraya yazıyorum.
Kasa.
Cooler Master Masterbox MB511 RGB 650W 80+ temperli cam midtower ATX.
İşlemci.
AMD Ryzen 5 3600X 3.8 - 4.4 GHz AM4 işlemci multipack.
Anakart.
MSI B450 Tomahawk Max DDR4 4133 MHz AM4 ATX.
Ekran kartı.
MSI Radeon RX 5700 XT Gaming X 8 GB 256 Bit ekran.
RAM.
Corsair Vengeance 16 GB (2x8 GB) 3200MHz DDR4 CL16.
M.2 SSD.
XPG Spectrix S40G RGB 512 GB M.2 SSD 3500/2400 Mbps.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sinek vizirtisindan anladigim oydu. Fan hizlarini BIOS ekranindan kolayca dusurebilirsiniz. Program olarak bilemeyecegim.

Kulağımı PSU'ya yaklaştırdığımda sesin ondan geldiğini anladım. İlk başta ekran kartından mı geliyor bu ses diye düşünmüştüm. Böyle tiz mi ses geliyor. Normal bir şekilde bilgisayarı kullanırken rahatsız ediyor.
Anakarta bağladığınız takdirde hızlarını kontrol edebilirsiniz. Aksi halde son hızda dönecekler.

Son hızda dönmeleri çok rahatsız ediyor. Oyun sırasında olsa sorun etmem de bir video izlerken gelen ses fena. Aynı kasayı kullanıyormuşuz dediğinize göre, bir durum olduğunda tekrar size sorabilir miyim?

Anakartın kullanım kılavuzu
Kasanızdaki fanları SYS_FAN girişine bağlamanız gerekiyor.
1589406791562.png

Yalnız burada önemli bir nokta var, kasanızın fanları eğer 3 pinli ise aşağıdaki gibi 1 yazısının olduğu yerden yani sola dayayarak, en sağda 1 adet boşta kalacak şekilde takın. Daha sonrasında bu fanların hızını kontrol edebilmek için BIOS üzerinden bağladığınız fanları seçin ve DC mode alın.

1589406948817.png

Düzenleme: Fanlar belki de anakart üzerine bağlıdır, BIOS üzerinden fanların olduğu kısmı kontrol etmekte fayda var.

Merhabalar bende de aynı sorun vardı ama gigabyte 2060 da her yere baktım çözüm bulamadım en sonunda aorus engine den fan speed i yükselttim dırrrttt etti bi sonra çözüldü msi afterburner dan size de aynı işlemi yapmanızı öneriyorum

Eki Görüntüle 561710

Yalnız burada önemli bir nokta var, kasanızın fanları eğer 3 pinli ise aşağıdaki gibi 1 yazısının olduğu yerden yani sola dayayarak, en sağda 1 adet boşta kalacak şekilde takın. Daha sonrasında bu fanların hızını kontrol edebilmek için BIOS üzerinden bağladığınız fanları seçin ve DC mode alın.

Eki Görüntüle 561711

Düzenleme: Fanlar belki de anakart üzerine bağlıdır, BIOS üzerinden fanların olduğu kısmı kontrol etmekte fayda var.

Eki Görüntüle 561710

Eki Görüntüle 561711

Teşekkür ederim bu kılavuz için. Hevesliyim böyle konulara fakat kendinden emin olup yapmaya çalışmıyorum. Yarın ilk işim bunu yapmak olacak. Oyunlara girdim performanstan memnunum fakat ses etkiliyor. Keşke anakarta bağlanmış şekilde gelseydi.

Biosa girip buraya fotoğraf atsam acaba yardımcı olabilir misiniz? En azından bağlımı değil mi onu anlarız.

Kulağımı PSU'ya yaklaştırdığımda sesin ondan geldiğini anladım. İlk başta ekran kartından mı geliyor bu ses diye düşünmüştüm. Böyle tiz mi ses geliyor. Normal bir şekilde bilgisayarı kullanırken rahatsız ediyor.

Son hızda dönmeleri çok rahatsız ediyor. Oyun sırasında olsa sorun etmem de bir video izlerken gelen ses fena. Aynı kasayı kullanıyormuşuz dediğinize göre, bir durum olduğunda tekrar size sorabilir miyim?
Teşekkür ederim bu kılavuz için. Hevesliyim böyle konulara fakat kendinden emin olup yapmaya çalışmıyorum. Yarın ilk işim bunu yapmak olacak. Oyunlara girdim performanstan memnunum fakat ses etkiliyor. Keşke anakarta bağlanmış şekilde gelseydi.

Biosa girip buraya fotoğraf atsam acaba yardımcı olabilir misiniz? En azından bağlımı değil mi onu anlarız.
Anakartın net bir resmini atabilirmisin ?

Tabii siz bir fotoğraf atın. Bu arada zannedersem güç kaynağı VS650 ses ile ilgili çok şikayet okumuştum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı