Daha fazla  

Merhaba iyi forumlar, Quad 9550'ye sahibim; standart olarak 8.5*333 yani 2.83 GHz hıza sahip. Stabil bir overclock yapmak istiyorum, bunun için deneyimi olanların görüşünü almam gerekiyor. 3-3.2 GHz bandında bir değer elde etmek istiyorum, uzun vadede sorun yaratmayacak makul bir değer olsun istedim. Ortalama bir hava soğutmasına sahibim, işlemciyi fabrika çıkış hızında kullanırken tam yükte 58-59 derece sıcaklık elde ediyorum. 1333 MHz çift kanal RAM bellek kullanmaktayım. Çarpan değeri (6 ile 8.5 arasında), bus Speed değeri ve voltaj değeri (standart ayar 1.2v) için önerilerinizi bekliyorum.
Güncelleme: Her şeyi denedim voltaj vermeden 8.5*360 yapsam bile Prime95'te mavi ekran yiyorum. Yabancı forumlarda önerilen tüm ayarları denedim hiçbir şey elde edemedim, en azından bi' 3.2 GHz olsun diyorum ama elde var sıfır. Forumlarda herkes 3.5-4.0 arasında günlük kullandığını söylüyor.
Overclock konusunda bilgili olduğunu bildiğiniz kişileri de etiketleyebilirseniz sevinirim.

Güncelleme: Her şeyi denedim voltaj vermeden 8.5*360 yapsam bile Prime95'te mavi ekran yiyorum. Yabancı forumlarda önerilen tüm ayarları denedim hiçbir şey elde edemedim, en azından bi' 3.2 GHz olsun diyorum ama elde var sıfır. Forumlarda herkes 3.5-4.0 arasında günlük kullandığını söylüyor.
Overclock konusunda bilgili olduğunu bildiğiniz kişileri de etiketleyebilirseniz sevinirim.

Son düzenleme: