Quad 9750 GT 420 Zula FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 7

TRANLLAD

Hectopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
500 gb hdd
Ekran kartı
GT 420 2 GB 128 bit
İşlemci
amd phenom quad 9750 4 çekirdek
2 gün önce akşam bilgisayarda Zula oynarken uykum geldi uyudum. Yarın oldu işten döndüğümde 100 FPS aldığım Zula 40 FPS'ye kadar düştü kasmadan 1 gün önce normalde bilgisayarımı hızlandırması gereken ama bir işe yaramayan bir ayar yapmıştım. Regedit yüzünden olabilir ama sanmam virüs yok PC'de siteden bir şey indirmedim sonuçta birdenbire oldu evdekiler zaten bilgisayarın yanından geçmez çok arada kaldım bilgisayarı zaten 11 gün önce 2. el olarak satın aldım. 11 gün hiçbir sorun yoktu birdenbire oldu. Sizin verdiğiniz cevapları yapacağım olmazsa format.

Regedit yedeğini almadıysanız büyük ihtimalle o yüzdendir. Sizinle aynı ekran kartına sahibim ve bende oyun içinde 130-150 FPS civarı alıyorum.

Regedit yedeğini almadıysanız büyük ihtimalle o yüzdendir. Sizinle aynı ekran kartına sahibim ve bende oyun içinde 130-150 FPS.

Yedek almadım biraz daha bekleyeceğim olmadı format her sorunu kökünden hallediyor zaten. Korktuğum donanımsal bir sorun olmasından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Regedit'te hangi ayarları değiştirdiğinizi hatırlıyorsanız belki yardım edebilirim.

Ben Regedit'ten olduğunu düşünmüyorum ama Windows controlset1 gibi bir ayarı toplam kullanılabilir grafik belleğini artırmak için yapmıştım. Ama onu eski haline düzeltim başka ayarlarda yapmıştım onları hatırlamıyorum işlemciden de olabilir 2 gündür çözmeye çalışıyorum geri sistem yüklemesi yaptım o ayarları yamadığım ve oyunumun kasmadığı zamana göre geri yükledim ama hiçbir işe yaramadı.

Ben regedit'ten olduğunu düşünmüyorum ama "windowscontrolset1" gibi ayarı toplam kullanılabilir grafik belleğini artırmak için yapmıştım ama onu eski haline düzeltim başka ayarlarda yapmıştım onları hatırlamıyorum işlemciden de olabilir 2 gündür çözmeye çalışıyorum geri sistem yüklemesi yaptım o ayarları yamadığım ve oyunumun kasmadığı zamana göre geri yükledim ama hiç bir işe yaramadı
Regedit'teki ayarlar ekran kartınızın kullanımını kısıtlayabilir. Yanlış bir dokunuş ile tüm Windows'u bozabilirsiniz veya açılmaz hale gelebilir. Ayrıca birazcık araştırdım ve işlemciniz Zula gibi bir oyunu rahatlıkla kaldırabilir. Zula'yı silip yüklemektense açılışta Dosyaları doğrularsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Regedit'teki ayarlar ekran kartınızın kullanımını kısıtlayabilir. Yanlış bir dokunuş ile tüm Windows'u bozabilirsiniz veya açılmaz hale gelebilir. Ayrıca birazcık araştırdım ve işlemciniz Zula gibi bir oyunu rahatlıkla kaldırabilir. Zula'yı silip yüklemektense açılışta Dosyaları doğrularsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.

İşlemci de büyük ihtimmale sorun çünkü CPU kullanımı boş boş şeyler yüzünden 100 oluyor mesela masaüstüne sağ tıklayıp yenileye bastığımda 3 saniyelik %100 CPU kullanımı oluyor googla girerken herhangi bir uygulamaya girerken Full kulanılıyor işlemci kullanma sınırını düşürmüş olabilirim ve bu da oynadığım oyunda etki ediyorda olabilir arada kaldım MSConfig de işlemci çekirdeklerimde 1 gözüküyor yani kısıtlamış olabilirim kısıtlamyı nasıl kaldırabilirim?

Ya da işlemci kullanımını fulleyip ekran kartını düşürmüşümdür

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı