Quad Channel RAM CL15-CL16 XMP sorunu

kwAhjs

Kilopat
Arkadaşlar 2x8 2400MHz CL16 Dual Channel RAM kitim vardı, bir hafta önce 2x8 CL15 2400MHz Dual RAM edindim ve taktım. BIOS'a girdiğimde XMP seçeneğini aktif ettim fakat 2'si 2400MHz'de çalışıyor 2'si 2133MHz'de çalışıyor. Son taktığım Dual CL15 2400MHz RAM'i XMP'de çalıştırmıyor sadece eskileri XMP'de çalıştırıyor. Büyük bir sorun olur mu?

XMP düzeltilir mi?
RAM'leri çıkartmam mı gerekir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerinizin hepsinin Memory kısmını kontrol edebilirsiniz. 2133 MHz değerinde çalışıyorlar. Yani iki tanesi 2400 iki tanesi 2133 olmaz. İşaretlediğim yerdeki değeri iki ile çarpacaksınız. 4 tane bellek taksanız da Dual Channel çalışır. Çünkü anakartınız sadece bunu destekliyor. Quad Channel bellek destekleyen anakart var mı blimiyorum.

memory.png

Belleklerinizin hepsinin Memory kısmını kontrol edebilirsiniz. 2133 MHz değerinde çalışıyorlar. Yani iki tanesi 2400 iki tanesi 2133 olmaz. İşaretlediğim yerdeki değeri iki ile çarpacaksınız. 4 tane bellek taksanız da Dual Channel çalışır. Çünkü anakartınız sadece bunu destekliyor. Quad Channel bellek destekleyen anakart var mı blimiyorum.

Eki Görüntüle 582144

O zaman son taktığım RAM'lerin yararı değil zararı var takmadan önce 1200 MHz yazıyordu DRAM Frequency'de, çıkartmam'da fayda var sanırım, teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı