Quad Q8200 sisteme Hackintosh kurulabilir mi?

brk0

Picopat
Merhaba bu sisteme Hackintosh kurulabilir mi?

sistem özellikleri.

ATI Radeon HD 4600 ekran kartı.
Intel Core Quad Q8200 işlemci
4 GB RAM.
320 GB HDD.
G31-ES2l anakart.

Cevaplarınızı bekliyorum. @e.n.e.s

İşlemci El Capitan'a kadar destekliyor diye biliyorum. Ekran kartını da biraz uğraştırıcı yöntemlerle tanıtabilirsin ama SSDT ve DSDT yamalamayı bilmek gerek. Ekran kartını Snow Leopard sürümünde çalıştırabilenleri gördüm El Capitan'da kesin çalışır diyemem, yani tanıtım uğraştırıcı olacak gibi. Bu arada tanıtım için ekran kartı BIOS modifiye gerekirse yapmanızı önermem, çalışmaz hale gelebilir. Nasıl tanıtılacağına ait konu AMD/ATI Grafik Kartı Tanıtma Rehberi. Bunlarla uğraşmadan tek kext ile de çalışabilir, kurup AMD4600Controller.kext ile denemeniz lazım. Bir de Ethernet kartı modeliniz de söyleseniz iyi olur, varsa Wi-Fi kartını da.
Yani sonuç olarak kurulabilir gözüküyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu sisteme Hackintosh kurulabilir mi?

sistem özellikleri.

ATI Radeon HD 4600 ekran kartı.
Intel Core Quad Q8200 işlemci
4 GB RAM.
320 GB HDD.
G31-ES2l anakart.

Cevaplarınızı bekliyorum. @e.n.e.s
İşlemciniz “Core 2 Quad” mı yoksa “Core Quad” mı? Çünkü Core Quad’ın böyle bir modeli yok diye biliyorum. Eğer “Core Quad” ise yanlış hatırlamıyorsam o işlemci 32 bit destekliyordu ve en son Show Leopard kurulabilir 32 bit desteği kesildiği için. Eğer “Core 2 Quad” ise 10.9 (Mavericks) gibi sürümler kurulabilir. ATI kart konusunda destekleniyor olması lazım ancak sonradan tanıtılması belki gerekebilir. 4 GB RAM yeterli olacaktır. HDD Mavericks veya daha üst sürü sürümler kullanılmayacaksa hızı yeterli olacaktır ancak geçebilirseniz SSD’ye geçmenizi öneririm. Anakart konusunda bir uyumluluk söz konusu değil gibi. Yani kısacası kuracaksanız Mavericks gibi sürümleri kurabilirsiniz ancak Mavericks için Technopat’da bir imaj olmadığı için Niresh Mavericks işinizi görecektir. Niresh Mavericks imajı, @yiğit Gençer’de belki mevcut olabilir ancak eğer onda yoksa internette biraz araştırma yaparak muhtemelen bulabilirsiniz. Onun dışında eğer varsa ethernet ve Wi-Fi kartlarının modelini de belirtmenizde fayda var.

İşlemciniz “core 2 quad” mı yoksa “core quad” mı? Çünkü Core Quad'ın böyle bir modeli yok diye biliyorum. Eğer “core quad” ise yanlış hatırlamıyorsam o işlemci 32 Bit destekliyordu ve en son show Leopard kurulabilir 32 Bit desteği kesildiği için. Eğer “core 2 quad” ise 10.9 (Mavericks) gibi sürümler kurulabilir. ATI kart konusunda destekleniyor olması lazım ancak sonradan tanıtılması belki gerekebilir. 4 GB RAM yeterli olacaktır. HDD Mavericks veya daha üst sürü sürümler kullanılmayacaksa hızı yeterli olacaktır ancak geçebilirseniz SSD'ye geçmenizi öneririm. Anakart konusunda bir uyumluluk söz konusu değil gibi. Yani kısacası kuracaksanız Mavericks gibi sürümleri kurabilirsiniz ancak Mavericks için Technopat'da bir imaj olmadığı için niresh Mavericks işinizi görecektir. Niresh Mavericks imajı, @yiğit gençer'de belki mevcut olabilir ancak eğer onda yoksa internette biraz araştırma yaparak muhtemelen bulabilirsiniz. Onun dışında eğer varsa Ethernet ve Wi-Fi kartlarının modelini de belirtmenizde fayda var.

1640002417516.png

Bu hocam islemcinin tam modeli.

İşlemciniz “core 2 quad” mı yoksa “core quad” mı? Çünkü Core Quad'ın böyle bir modeli yok diye biliyorum. Eğer “core quad” ise yanlış hatırlamıyorsam o işlemci 32 Bit destekliyordu ve en son show Leopard kurulabilir 32 Bit desteği kesildiği için. Eğer “core 2 quad” ise 10.9 (Mavericks) gibi sürümler kurulabilir. ATI kart konusunda destekleniyor olması lazım ancak sonradan tanıtılması belki gerekebilir. 4 GB RAM yeterli olacaktır. HDD Mavericks veya daha üst sürü sürümler kullanılmayacaksa hızı yeterli olacaktır ancak geçebilirseniz SSD'ye geçmenizi öneririm. Anakart konusunda bir uyumluluk söz konusu değil gibi. Yani kısacası kuracaksanız Mavericks gibi sürümleri kurabilirsiniz ancak Mavericks için Technopat'da bir imaj olmadığı için niresh Mavericks işinizi görecektir. Niresh Mavericks imajı, @yiğit gençer'de belki mevcut olabilir ancak eğer onda yoksa internette biraz araştırma yaparak muhtemelen bulabilirsiniz. Onun dışında eğer varsa Ethernet ve Wi-Fi kartlarının modelini de belirtmenizde fayda var.

Core 2 Quad işlemci 64 Bit. Core Quad serisi yok.

Dosya Ekleri

• IMG_20211220_151604.jpg
    IMG_20211220_151604.jpg
    69,2 KB · Görüntüleme: 42

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı