QUADRO H61-L37 anakart alınır mı?

AndreLaurent

Decapat
Katılım
3 Eylül 2018
Mesajlar
2
Bundan birkaç sene önce bir hata yaparak Casper'ın hazır sistemlerinden birini satın aldım. Sistem Intel Core i5-3450 işlemci, Nanya 2x4 GB 1333 MHz DDR3 RAM ve şu an ismini anımsayamadığım alt seviye bir ekran kartı içeriyordu ve anakartı PEGATRON IPXSB-H61'di . Bu sistemi satın aldıktan yaklaşık iki sene sonra da ekran kartımı ASUS R7 260X ile değiştirdim.

Uzun süre sıkıntı yaşamadan bu sistemi kullandıktan sonra sistemi yeni bir ekran kartıyla güçlendirmeye karar verdim. Araştırmalarım ardından güncel sistemimle bir sıkıntı çıkartmayacağını öngördüğüm GIGABYTE Nvidia GeForce GTX 1060 G1 Gaming adlı ekran kartını satın aldım. Sorun tam da burada başladı çünkü ekran kartını taktıktan sonra bilgisayardan görüntü alamadım. Technopat ve birkaç diğer sitedeki araştırmamın ardından sorunun anakartta olduğu ve BIOS güncellemesi gerektiği kanısına vardım. Sitede PEGATRON IPXSB-H61 adlı ana-kartın BIOS güncellemesi hakkında açılan başlıkları okuyup talimatları birebir yerine getirdim ancak BIOS sürümüm 2206 yerine 2202 olarak kaldı ve ekran kartından görüntü alamama sorunum çözülmedi.

Bunun ardından sorunu BIOS güncellemeleri ile çözemeyeceğimi ve PCI Express 3.0 destekleyen yeni bir anakart almam gerektiğini anladım ve sistemimin donanımlarıyla uyumlu bir anakart aramaya başladım. İşlemcim 1155 pin soket uyumlu ve RAM'lerim DDR3 olduğundan ve bu niteliklere sahip donanımın yanında GTX 1060 gibi bir ekran kartı kullanmak istediğimden satın alabileceğim bir anakart bulamadım.
Sistemimle uyumlu olabilecek ama hiçbir yerde bulamadığım iki anakart var. Bunlar ASUS B75M-A ve H61M-PRO. Bugünse şans eseri bir ana-kart buldum. QUADRO H61-L37.
Ürün linkleri şunlar;

Sadede gelirsek, sorum şu; bu anakartı satın almalı mıyım? Eğer cevap hayırsa piyasada sistemimle uyumlu olacak başka anakartlar var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü alamamanızın sebebi doğrudan anakart olmayabilir. Herhangi bir çevirici kullanıyor musunuz?
 
Cevabınız için teşekkür ederim. Evet, monitörüm HDMI desteklemediğinden HDMI'ı VGA'ya adapte eden çevirici kullanıyorum ancak bilgisayarı HDMI destekleyen bir monitöre doğrudan bağladığımda da aynı sorunla karşılaştım.
Bugün kasayı bilgisayar konusunda iyi bir teknisyene gösterdim, o da sorunun ana-kartta olduğunu ve ana-kartın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Benim asıl çekincem ise QUADRO H61-L37 model ana-kartın sorunuma çözüm olup olamayacağıyla alakalı.
Eğer sitede bu anakart modelini kullanan varsa anakartla bir sorun yaşayıp yaşamadığını yazabilir mi?
 
Son düzenleme:
Yakın bir zamanda ben de 1155 pin ddr3 bir anakart alacağım aynı şekilde alacağım anakartın RX560 desteklemesini istiyorum ve aynı şekilde bende de casper masaustu var yardımcı olan kişi hem arkadasa hem bana yardımcı olmuş olur.Teşekkürler
 
Konuyu hortlatmak istemem fakat illaki bu sorunu yaşayan arkadaşlar buraya gelecektir, onlar da görsün.

Arkadaşlar yukardaki sorunları birebir ben de yaşadım ve hatta o saçma sapan bios güncelleme başlığının yazarıyla tartışmaya bile girdim. Bahsi geçen Casper hazır masaüstü bilgisayarın anakartı pci express 3.0 için 2206 güncellemesini hiçbir şekilde kabul etmiyor ( ilgili konudaki anlatımıyla ) adam jumperları bile yanlış söylemiş zaten. Sakın uğraşmayın değmez (kendisi hala bir yerlerde bu güncellemenin yapılabildiğini iddia ediyor). Dediğin anakartı alabilirsin bende de Intel i5 2500 vardı soketlerimiz aynı sizin kartınızla, aldım ve ekran kartım sorunsuz bir şekilde çalıştı. Fakat kaliteli bir anakart değil haberiniz olsun.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı