Quadro serisi ne işe yarar ?

Energize

Kilopat
Katılım
19 Haziran 2015
Mesajlar
456
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm. Quadro serisi. 2.el satılık bilgisayarların çoğunda görüyorum (tuzlu olanlarda). Nedir bu kart ne işe yarar ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle oyun bilgisayarları iş yapabiliyorken, iş bilgisayarları oyun oynatamıyor. Grafik tasarım yapanların kartı quadro serisi dahamı güçlü oluyor geforce serisine oranla performans bakımından, genelleme yaparsak ?
 
Hayır, tam tersi oyun bilgisayarları iş yapamaz ancak iş bilgisayarları oyun oynatabilir. Şöyle bir örnek vereyim:
8-9 bin tl arası fiyatlara satılan Quadro K5000 oyun performansı olarak GTX 760 civarında. Yani oyun oynatmıyor değil, hatta iyi de oynatıyor sayılır ancak verilen fiyatı hak etmediği için oyun bilgisayarlarında tercih edilmiyor.

Grafik tasarım konusunda Quadro serisi kartlar fark atıyor. Fiyat farkının da nedeni bu.
 
Ben 3 yıldır Quadro P620 kullanıyorum şuan 2000 TL sıfırı. Neden 2080 Ti bi ekran kartı alınır çözersem ekran kartımı değiştireceğim (Şifre kırma, bitcoin işlerini hariç tutuyorum onlar ilgimi çekmiyor) 3d tasarım ve adobe ürünlerinde hiç sorun yaşamadım. oynadığım oyunlar Witcher 3, word war z (horde modda 35'inci seviyeye kadar gelebiliyorum Türkiye internetine rağmen bu da performans için bir kriter sayılabilir), GTA 5 ve metro redux oynadığım oyunlar. Donanım özeliklerim Malesef AMD Rayzen 5 1600 (malesef dememin sebebi sanal makine içinde sanal oluşturmayı desteklemiyormuş esxi gibi) 512 MVMe, 32gb ram, 10TB 7200 hdd (oyunlar burada yüklü) bunun dışında anakartımda 6 disk takılı, 700w psu var, MSI x570-a pro anakartım var. Sanırım temel parçaları ile bugün itibari ile sistemim 6.000 TL makina toplamak isteyen arkadaşlara umarım faydam dokunur para zor kazanılıyor yanlış yatırım sizi üzmesin. 20 ila 30.000 arası neden makina toplanır onuda anlamıyorum. o fiyata workstation alınır.
 

Geri
Yukarı