Quake 2 RTX sıcaklık sorunu

Caner Ülken

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
444
Çözümler
1
Yer
Evinde sakince davul çalıyor.
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
Arkadaşlar merhaba.
Quake 2'nin RTX desteği gelmiş. Yıllar sonra nostalji olsun diye bir girip bakayım dedim. Ekran kartı sıcaklık değerleri çok şaşırttı. Sizce normal mi? RTX desteği ile baştan modlandığı için mi bu kadar değerlere ulaşıyor? Ekran kartım RTX 2060S Ventus. Güncel oyunlarda Ultra'da bile 75 derece görmedim ben.

IMG_0796.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun güncelliğiyle pek alakalı değil. Oyun motoru ve oyunun yapılışındaki pixel ayarı ile alakalı. Mesela UNİTY'de basit bir terrain ekleyip 2-3 ağaç koyup pixeli hafif oynatsan oyun bile olmayan, o uygulama her ekran kartında kasıyor. Pixel diyorum da ayarın ismini unuttum pixelli bir şeydi.

Bu ayarlar bütününü optimizasyon olarak tanımlıyoruz. Quake 2'yi bilmiyorum ama dediğim gibi ekran kartı ile ilgili değil de oyunun kendisi ile ilgilidir o.

Yani oyun sıkıntılı olduğu için ekran kartı yoruluyor. Bu yüzden soğutması yetersiz kalıyor.
 
Ekran kartı kullanımı %99 gözüküyor. Ventus modeli soğutma konusunda iyi değil. Bence normal değerler.
Genel olarak Ventus soğutma konusunda sıkıntılı olabilir belki, ama şu an güncel oyunlarda ultra ayarlarda bile 70 derece üstünü görmedim ben. Belki de o kadar sıkıntılı değildir?
 
Genel olarak Ventus soğutma konusunda sıkıntılı olabilir belki, ama şu an güncel oyunlarda ultra ayarlarda bile 70 derece üstünü görmedim ben. Belki de o kadar sıkıntılı değildir?
75 derece bu yaz sıcağı için normal bence. RTX olduğu için kartı fazla yoruyor olabilir. RTX kapatıp deneyin.
 
Olay RTX'de. Aynısı Minecraft oyununda da geçerli RTX kapalıyken kart hiç yorulmuyor ama RTX bir açıyorsun FPS yerlerde kartın bütün gücünü de kullandırıyor RTX, ondandır.
 

Geri
Yukarı