Az önce RX 6800 XT'nin RT performansını test etmek için Wolfenstein: Youngblood açtım fakat oyunda Ray Tracing seçenekleri açılmadı. Ufak bir araştırma ile bu üç oyunun Ray Tracing özelliklerinin sadece NVIDIA kartlarda açıldığı gördüm. Sebebi ise Vulkan RT'nin henüz hazır olmaması imiş. Diğer oyunlarda ise RT'yi hem AMD hem de NVIDIA kartlarda açabilirsiniz.
Ek bilgi: Godfall da sadece AMD RT destekliyor ama güncelleme ile NVIDIA kartları da destekleyecek.
Az önce RX 6800 XT'nin RT performansını test etmek için Wolfenstein: Youngblood açtım fakat oyunda Ray Rracing seçenekleri açılmadı. Ufak bir araştırma ile bu üç oyunun Ray Tracing özelliklerinin sadece NVIDIA kartlarda açıldığı gördüm. Sebebi ise Vulkan RT'nin henüz hazır olmaması imiş. Diğer oyunlarda ise RT'yi hem AMD hem de NVIDIA kartlarda açabilirsiniz.
Vulkan API ışın izleme destekliyor mu yani? Malum GNU/Linux'ta DirectX olmadığı için Vulkan API ve OpenGL kalıyor geriye. Eğer Vulkan API ışın izleme desteklemezse Windows oyun konusunda zaten öndeyken yine tekel olabilir. Bu da son kullanıcı açısından iyi olmaz çünkü rekabet her zaman son kullanıcının yararınadır.