Vallahi önce pek bir umudum yoktu ama ilginç bir şekilde bazı oyunları 570'te çalıştırıyor( en düşük ayarda) ama Half-Life alex, Skyrim, Fallout, No Man's Sky, the forrest, Phasmophobia gibi oyunların yanından bile geçemiyor. Ama yapılan test Rift s te yapılmış. İşin doğrusu Rift s sihirli bir başlık, patateste bile harika çalışıyor. Ama bu cihaz üretimden kalktı. Çünkü Rift s varken kimse Quest almak istemedi, meta da üretimini durdurdu ve bütün reklamı Quest 2 üzerine yaptı. Eğer 2. el bir Rift s veya Rift bulursan bazı oyunları çalıştırabilirsin.
Şimdi ana konuya gelirsek belki ucundan çalıştırsanda en az bir 1080 veya 2060 ile sadece adam gibi pcvr performansı alabilirsin. Bu da Quest değil gerçek bir pcvr cihazıyla olur. Unutma Quest, pico gibi cihazlar stant alone denilen bilgisayarsız çalışabilen başlıklar. Bunlar bilgisayara bağlandığında görüntü codecle bölünüp sıkıştırılır. Bu da DisplayPort'lu sanal gerçeklik başlıklarına göre performans kaybı yaşatır.
Quest 3 ve yeni çıkacak Quest 3S aynı işlemci ve grafik çipiyle çıkacak. Bunun için oyunlarda aynı performansı verecek( bu akıllıca bir tercih, oyun yapımcıları optimizasyonu sadece tek bir çip için uğraşacaklar) ama Q3s fresnel lens kullanacak ayrıca daha kalitesiz bir merceği olacak, bu da görüntüyü daha kalitesiz bir hale getirecek. Ama eğer bilgisayarını yenilemeyeceksen bunlardan birini seçebilirsin ama pcvr hayali kurma, 570 bu ölçüde başlıklarda çalışmaz. Q3min 1060 istiyor ayrıca unutma Quest'ler NVIDIA ile daha iyi çalışıyor. Diğer PC VR başlıklarında böyle bir sorun yok.