Quick CPU ayarları nasıl olmalı?

Seemih

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar QuickCPU ekran görüntüsünü atıyorum. Bu ayarlar nasıl olmalı? Çoklu benchmark testinde yeteri kadar performans alamıyorum. Bilgisayarı fazla ısındırmadan oyunlarda en iyi performans verecek ayarları yapacak tavsiye verir misiniz?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-10-11 221912.png
    Ekran görüntüsü 2023-10-11 221912.png
    112,5 KB · Görüntüleme: 197
Alakası yok. Asıl en stabil performans veren parçalar GPU'lardır onlarda akımsal limitler ortaktır. Maksimum Voltaj ve Güvenilir Voltaj sınırları belirlidir. Yoksa 4060 kart niye 100W kolay kolay geçemesin?

CPU'ların hepsi aynı performans vermez Throttle diye bir şey var ve günümüzde çok popüler bir terim haline geldi Türkiye'de de sonunda. Bir türlü anlatamıyordum şu Throttle'ı. Artık foruma da getirip öğretmeye başladım. Makalelerime bakabilirsin bilgi almak istersen.
Bu işin okulunu okumama rağmen hala CPU'ların mantığını pek anlayamıyorum. Attığınız makaleler ilgimi çekti okuyacağım hepsini 👍

Evet 7840HS.

Değerleri nasıl çoklu ve tekli performansları? İnternette 16700 ve 1700 civarı bir performansı olduğu söyleniyor ben aslında ona bakarak yeteri kadar performans alamıyorum dedim.

İyi değil işte. İnternettekini aksine geçmen lazım ama gerisinde kalmışsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. HP Victus 16 modelini aldım RTX 4060 ekran kartı da var.
Onlar öyle zaten. Almayın diyoruz sürekli alıyor buradaki üyeler. @403976 bak yeni bir kurban gelmiş. Şu @Bruz 'u da etiketleyeyim de görsün.

Onlar öyle zaten. Almayın diyoruz sürekli alıyor buradaki üyeler. @403976 bak yeni bir kurban gelmiş. Şu @Bruz'u da etiketleyeyim de görsün.

Konu sahibi için üzücü bir durum. @Bruz gelsin açıklasın o kadar güzel iş çıkarıyormuş HP. Baksın kendi görsün ne kadar komik ve saçma bir durum olduğunu.

Onlar öyle zaten. Almayın diyoruz sürekli alıyor buradaki üyeler. @403976 bak yeni bir kurban gelmiş. Şu @Bruz'u da etiketleyeyim de görsün.

Konu sahibi için üzücü bir durum. @Bruz gelsin açıklasın o kadar güzel iş çıkarıyormuş HP. Baksın kendi görsün ne kadar komik ve saçma bir durum olduğunu.

HP soğutma anlamında gerçekten başarılı olmuş ayrıca F/P bir ürün olduğundan dolayı tercih ediliyor 35 bin liraya 7840HS ve RTX 4060 ekran kartına sahip HP dışında başka bir laptop göremiyorum piyasada ben aldığımda en uygun laptop buydu. Fakat işlemci performansı açısından biraz sınırlandırmışlar yani bu konuda haklısınız. Bu da zaten doğrudan sıcaklığa tesir etmiş.

Bir şey yapamazsın öyle kullanacaksınız. Hangi sistemi aldınız? HP Victus değil mi?

Kardeşim işlemci zaten firma tarafından limitli olarak pazara sunuluyor. Kişi benchmark testlerinden bı tık daha az skor alsa dahi oyunlarda bunu hissetmeyecek. Kullandığı kart zaten 4060. Siz performansı sadece işlemciye lanse ediyorsanız bu sizin bilgisizliğiniz zira ilk modellerden Nvidia GT ekran kartı ile oynayın oyunları istediğiniz bir işlemci ile bakalım 5-10 FPS üstüne çıkabiliyor musunuz 😃.

Ayriyeten konu sahibi arkadaş zamanında bu modeli aldığında bu fiyata uygun hiçbir adam akıllı model bile yoktu. 4060 ekran kartlı dandik Monster Tulpar modeli bile yoktu yani..

Kardeşim işlemci zaten firma tarafından limitli olarak pazara sunuluyor. Kişi benchmark testlerinden bir tık daha az skor alsa dahi oyunlarda bunu hissetmeyecek. Kullandığı kart zaten 4060. Siz performansı sadece işlemciye lanse ediyorsanız bu sizin bilgisizliğiniz zira ilk modellerden NVIDIA GT ekran kartı ile oynayın oyunları istediğiniz bir işlemci ile bakalım 5-10 FPS üstüne çıkabiliyor musunuz 😃.

Ayrıyeten konu sahibi arkadaş zamanında bu modeli aldığında bu fiyata uygun hiçbir adamakıllı model bile yoktu. 4060 ekran kartlı dandik Monster Tulpar modeli bile yoktu yani.

İlki, CPU tabanlı oyunda diğer aynı CPU'luların gerisinde kalır. Hissetmeyecek diye bir şey yok. Bilemezsin. GPU Heavy'de sorun yaşamayabilir ama hafif oyunda görürüm ben seni.

Dandik dediğin cihazın iyi olduğunu sen de biliyorsun, kaç kez kanıtladık sana. Sana hep kanıt sunduk.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı