Quicksort algoritması nedir?

566156

Kilopat
Makaleler
19
Nedir ve ne işe yarıyor? Normal algoritmadan farklı mı? Farklıysa farkı nedir? Merak ettim. Basit bir şekilde anlatır mısınız?

@300319 @Vavien.

@eth Komik olan nedir.

Son düzenleme:
İfadeler: eth
Normal algoritmadan farklı mı derken ne demek istediğinizi anlamadım. Quick Sort bir sıralama algoritmasıdır. Kısa ve görsel bir anlatım isterseniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sordugunuz sorulardan daha algoritma kelimesinin anlamını bilmediğiniz bariz. Forumda ne zaman programlama sorusu olsa algoritma öğren diyenlerden veya onlara kendince uyduğunu sananlardan gibi duruyorsunuz.

Basit şekilde anlatayım. Quicksort bir sıralama algoritması. Sıralamaya yarıyor. Normal algoritma diye bir şey olmadığı için ondan farkından söz etmek mümkün değil.

Komik olanı da sorduğunuz için ona da cevap vermeme sakınca yoktur diye düşünüyorum.
Forumda programlama dehası edasıyla geziyorsunuz. Pek bir şey bilmediğiniz sektordekiler tarafından rahatca anlaşılıyor zaten. Üstüne böyle konular açarak halka duyurmanız komik.

Hocam sadece merak ettiğim için sordum. Programlama konusunda uzman olduğumu zannetmiyorum ben de. Yani sadece ne olduğunu söyleyebilirdiniz.

Hızlı sıralama olarak geçer. Orta durum ve en kötü durum olarak sıralanır mantığına göre.

İş yükünün kolaydan zora doğru gitmesi gibi düşünebilirsiniz.

Hızlı sıralama olarak geçer. Orta durum ve en kötü durum olarak sıralanır mantığına göre.

İş yükünün kolaydan zora doğru gitmesi gibi düşünebilirsiniz.
Teşekkür ederim güzel üslup ile anlattığınız için Programlama kategorisine açtığım konular da çok yardımcı oluyorsunuz hocam.

@Vavien. Hocam doğru söylüyor nereden bakarsak, algoritma mantığını iyi bir şekilde kavramanız gerekiyor.

Vavien hocam sizin kötülüğünüzü düşündüğü için öyle dediğini sanmıyorum. Aksine, öğrenmeniz için yazdığını düşünüyorum. Hırs insanın yağı tuzudur.

Rica ederim, ne demek.

Nedir ve ne işe yarıyor? Normal algoritmadan farklı mı? Farklıysa farkı nedir? Merak ettim. Basit bir şekilde anlatır mısınız?

@300319 @Vavien.

@eth Komik olan nedir.
İnternette sıralama algoritmaları kıyaslamalarını incelemenizi öneririm, sırf sıralama olarak da değil, herhangi bir algoritmanın (kod bloğu olarak düşünün) ne kadar zaman ya da kaynak tüketeceğini aşağı yukarı kestirebilmek, daha iyi kod yazabilmek için bunları incelemelisiniz, bu daha hızlı ama ne karşılığında daha hızlı, bu daha basit anlaşılır bir kod ama neden haddinden fazla ram yiyor, bir worst case senaryosunda yani mesela sıralanacak nesneler hali hazırda sıralı olduğu bir senaryoda diyelim hangi sorting algoritmaları "e tamam bunlar zaten sıralı" diye anlamayıp gereksiz yere defalarca hesap yapıyor vb. Özellikle back end geliştiricisi iseniz bunlara ekstra dikkat etmeniz kod kalitenizi arttıracak, size artı değer katacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…