R 5 5600G ve ASUS B450M K II sistemde BIOS güncellenmesine rağmen görüntü yok

Kemal Yiğit

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar İncehesap'tan APU sistem aldım eve gelince taktım ama BIOS güncel olmadığı için çalışmadı tabii. ASUS'un sitesinden güncel BIOS'u denedim fakat hala aynı.

ASUS B450M K II anakart.
Ryzen 5 5600G işlemci.

İşlemciyi çıkardım şimdi deniyorum bir de. Büyük ihtimalle işe yaramayacak ama kasayı geri göndermeden evimde nasıl çözebilirim?

Not: USB ile atıyorum BIOS'u.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam hocam deneyelim yeter ki çalışsın şu an.

Tüm parçaları ve kabloları sök, sadece kablolar kalsın(Güç ve CPU kabloları)
Sonra en son BIOS sürümünü indir.

BIOS renamer de yazdığı gibi PB450MK2.CAP olarak değiştir dosyayı.
Flashbelleğini format olarak MBR formatında olmalı. Diskparttan kontrol et. MBR ise FAT32 olarak biçimlendirip, devam ediyoruz.
Güncel olarak indirdiğimiz BIOS sürümünü PB450MK2 olarak flashbelleğimize atıp, boşta olan sistemimize BIOS yazan yani klavye/mouse girişinin oradaki sol USB girişine takıyoruz.

Ve son olarak biosflash tuşuna basıyoruz 3sn kadar, yeşil ışık yanıp sönmeye başladı ise işimiz başladı demek.

1 dakikadan fazla süre yanıp yanıp sönmeye devam edecek. Böyle devam ediyor ise işimiz doğru gidiyor demek.

İşlem bittiğinde ise ışık tamamen kesilecek. Sonra tüm parçaları takıp tekrar montaj yapıp kullanmaya başlayabilirsin.

Tüm parçaları ve kabloları sök, sadece kablolar kalsın(güç ve CPU kabloları)
Sonra en son BIOS sürümünü indir.

BIOS renamer de yazdığı gibi PB450MK2.CAP olarak değiştir dosyayı.
Flashbelleğini format olarak MBR formatında olmalı. Diskparttan kontrol et. MBR ise FAT32 olarak biçimlendirip, devam ediyoruz.
Güncel olarak indirdiğimiz BIOS sürümünü PB450MK2 olarak flashbelleğimize atıp, boşta olan sistemimize BIOS yazan yani klavye/mouse girişinin oradaki sol USB girişine takıyoruz.

Ve son olarak biosflash tuşuna basıyoruz 3sn kadar, yeşil ışık yanıp sönmeye başladı ise işimiz başladı demek.

1 dakikadan fazla süre yanıp yanıp sönmeye devam edecek. Böyle devam ediyor ise işimiz doğru gidiyor demek.

İşlem bittiğinde ise ışık tamamen kesilecek. Sonra tüm parçaları takıp tekrar montaj yapıp kullanmaya başlayabilirsin.

Direk bütün parçaları söküyorum sadece anakart ve güç kabloları kalıyor şimdi deneyeceğim hocam inşallah işe yarar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı