Stok fan ile çok iyi bile diyebiliriz.Merhaba Ryzen 5 5600 bir işlemciye sahibim, boşta 50-55 derece arasında yük altında ise 60-75 derece arasında (en yüksek 81 dereceyi gördü). Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Stok fan kullanıyorum.
Merhaba Ryzen 5 5600 bir işlemciye sahibim, boşta 50-55 derece arasında yük altında ise 60-75 derece arasında (en yüksek 81 dereceyi gördü). Sizce bu sıcaklık değerleri normal mi? Stok fan kullanıyorum.
Stok fan için kabul edilebilir değerler.
Birkaç ay eski bir konu ama stok fan ile aynı işlemciyi kullanıyorum oyunlarda 88 89 dereceleri göruyorum macun yenilemem gerekiyor mu ve oyunlarda başlayan ani FPS sorunumu çözebilir mi macun yenilemek.
88-89 çok macun yenileme 6 ayda bir kez derler ama yılda bir yeter normalde. 1 seneden fazla olduysa yenileyin. Ayrıca o işlemci stok fanla kontrol altına alınması bir hayli zor kule tipi öneririm. Eğer stok devam edecekseniz fan ayarı da yapabilirsiniz. 80 üstü çok kullanmayı önermiyorum. İşlemci kendini kısıtlayabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.