R25 vs MT 25

Birkaç video izledim adamın MT07, MT09 tecrübeleri var. Kesinlikle naked ile uzun yola çıkılmamalı 140 üzerine çıkınca bile yol çekilmez oluyor tarzı şeyler söylüyordu.

Ben Burdur'dan Antalya'ya çıksam 140 km yolu 1 saatte gidebileceğim yüksek hızlarda yüksek rüzgar yiyor bilemedim. Hep şehirler arası olmasa da konforlu sürüş önemli bence.

Sana bağlı biraz da ben cok yüksek hızlarda kullanan birisi değilim. 120 kilometre hızdan sonra rüzgar biraz rahatsız etmeye başlıyor. 140 kilometre hızın üstüne cıkarsan rahatsız olmaya başlarsın.

Doğru. Eziyet. Hornet 750 ile Adana - Mersin yaptım. 45 dakikalık / 75 Km'lik yolculuk sadece. Adana - Sivas, yani 500 Km'lik yolculuk yaparken bu kadar yorulmamıştım. Rüzgar uzun yoldayken diğer sürücülerden sonra en büyük düşmanımız. Buna uygun hareket etmelisiniz uzun yol yapacaksanız.

En mantıklısı temizinden bir R25 veya KTM RC 390 gibi. Yaz sonuna doğru piyasa yavaşlar fiyatlar iner diye düşünüyorum kışa girerken alacağım.

Sizin başlangıç için tavsiye ettiğiniz motor var mıdır? Merak ettim tecrübeli birisi gibisiniz.

R25 sürmedim, RC390 sürdüm ama çok uzun yol yapmadım. Benim deneyimlerim çerçevesinde RC390, R25'i cebinden çıkartır. R25 ve MT25 fanatikleşmiş makineler. Takım tutar gibi marka tutulduğu için düşük CC motosikletlerde, daha kötü olsa bile isminden dolayı önerilen motorlar var. Benim önerim de kesinlikle RC390 olur.

R25 sürmedim, RC390 sürdüm ama çok uzun yol yapmadım. Benim deneyimlerim çerçevesinde RC390, R25'i cebinden çıkartır. R25 ve MT25 fanatikleşmiş makineler. Takım tutar gibi marka tutulduğu için düşük CC motosikletlerde, daha kötü olsa bile isminden dolayı önerilen motorlar var. Benim önerim de kesinlikle RC390 olur.

RC 390 servis kısmında pişman eder mi acaba ne dersiniz?

İkisinden birini seçeceğim naked almamaya karar verdim.

Başlangıç motorum olacak, 5-6 yıldır cub, scooter tarzı motorlar ile trafikteyim, tecrübem var.

Ben çok büyük olmayan bir ilçede yaşıyorum öyle aman aman trafik yoğunluğu yok, şehir içinde genelde kullanacağım için MT ve R25 arasında kaldım. Şehirler arası yolculuğa çıkarken R25 çok rahat olacak, görünüşü daha havalı ve Top Speed'i yüksek olduğu için R25 istiyorum ama bir yandan şehir içi ağırlıklı kullanacağım için MT mi alsam diye arada kaldım.

MT25 uzun yolda çok çektirir mi? Sizin tavsiyeniz nedir?
R25: (supersport)

Eki Görüntüle 2266544

MT25: (naked)

Eki Görüntüle 2266547
Öncelikle şu son hız konusuna takmayın artık, ne kadar süre son hız gidebileceksiniz de bunu önemsiyorsunuz. 120 üzeri süratlerde rahat gidebildiği sürece geri kalanlar sadece çocuk kandırmalık şeyler.
Bu arada her ne olursa olsun bu iki motorda çok dikkatli olmak lazım, kitlesi apaçi. Sıfır bakım ile motorların içinden geçiyorlar. 14 bin devir çeviren bir motor da haliyle çok dayanamıyor.
Eğer sürüşü daha agresif bir şey isterseniz KTM'nin 390 serisi daha iyi olabilir. Teker yapması da dağ yollarında yanlaya yanlaya gitmesi de çok daha başarılı.

RC 390 servis kısmında pişman eder mi acaba ne dersiniz?

İkisinden birini seçeceğim naked almamaya karar verdim.
Servisi ise her yerde olmasa da ulaşılabilir yerlerde var, çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

@SiyahPassat @IV.MURAT geldi. O gerekli cevabı vermiş. :D
Hala tadı damağımda kaldı motorun, fırsatını bulsam da alsam diye bekliyorum. Özellikle yeni kasasına bittim.

Öncelikle şu son hız konusuna takmayın artık, ne kadar süre son hız gidebileceksiniz de bunu önemsiyorsunuz. 120 üzeri süratlerde rahat gidebildiği sürece geri kalanlar sadece çocuk kandırmalık şeyler.
Bu arada her ne olursa olsun bu iki motorda çok dikkatli olmak lazım, kitlesi apaçi. Sıfır bakım ile motorların içinden geçiyorlar. 14 bin devir çeviren bir motor da haliyle çok dayanamıyor.
Eğer sürüşü daha agresif bir şey isterseniz KTM'nin 390 serisi daha iyi olabilir. Teker yapması da dağ yollarında yanlaya yanlaya gitmesi de çok daha başarılı.

2016 model 5400 kilometre bir R25 bakıyordum KTM için de gene 5800 km civarında, Exper'e sokup mumayene ettirip alırım muhtemelen. Hız konusunda haklısınız konfor daha önemli. Olabilirse KTM 390 bakacağım.

KTM tek silindirmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı