R25F-30'da ekranda izler çıktı

Shinsai

Moderasyon Ekibi Üyesi
Kıdemli Moderatör
Makaleler
4
Merhaba, R25F-30 monitöre sahibim ve bu zamana kadar da hiçbir problemim olmadı. Az önce ekranımda 1 saat açık olan bir oyundan bazı yerlerin izleri kaldığını gördüm. Merak eden olursa da Metin2 karakter seçme ekranı. Daha uzun süreli görüntüler de durdu bu monitörde fakat şu zamana kadar hiçbir şekilde ekranda iz kalmadı. Şu an bazı yerlerin izleri var ve ne yapacağım bilmiyorum. Bu izleri nasıl yok edebilirim? Kalıcı mı yoksa anlık mı bilmiyorum. Görsel atamam çünkü fotoğraftan anlaşılmıyor. Karakter açıklamaları yazan yerlerin izi çıkmış.

@Shinsai aynı sorunu TV'de yaşadım. Gittikçe kötüleşebilir. Film'leri ölmüş. Garanti varsa yolla.
Aralık 2024'te alındı monitör. Satıcı Hepsiburada'nın kendisiydi. Filmleri ölmüş derken, kastınız nedir? Birkaç gün gözlemleyip eğer iz kaybolmazsa garantiye vermek olacak. Ekranı biraz dinlendireceğim. Firefox ana ekranında belli oluyor sadece, gri gibi yerlerde yani.

Monitör IPS panel ise bazen ips burn in geçici olabiliyor. Ama bir arıza varsa kalıcı da olabilir. Yine de bir kere olduysa kesinlikle tekrarlayacak yada kalıcı olacaktır. Daha 2024 te almışsınız, zaman kaybetmeden garantiye verin derim.

Monitör IPS panel ise bazen ips burn in geçici olabiliyor. Ama bir arıza varsa kalıcı da olabilir. Yine de bir kere olduysa kesinlikle tekrarlayacak yada kalıcı olacaktır. Daha 2024 te almışsınız, zaman kaybetmeden garantiye verin derim.
VA panel. Gözlemleyeyim bir en iyisi.

@Shinsai dediğin gibi biraz bekle.
Filmlerden kastigim, monitörün içinde bir panel var. O sorun yapıyor. Daha önce tamir etmeye kalkmıştım, ancak uzman birinin yapması lazım.
Fazla geç olmadan garantiye ver.
30 dakikada bayağı azaldı. Parlaklığı %80-85 seviyesinde kullanacağım artık, ek olarak kullanmadığım zaman kapatacağım. Şimdi tekrar dinlenmeye bırakıyorum 1 saat sonra bakarım yine.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı