R25i-30 monitörde ghosting var mı?

Bir de biraz garip olabilir ama ben parlaklığı monitör harici kısamıyorum. Klavyeden parlaklık kısayoluna basıyorum ama işlemiyor. Kolay yolu var mı yoksa hep monitörden mi kısmalıyım?

Bir şey daha sormak istiyorum başka monitörlerde falan 1 ms diyor ya onlarda mı aslında 1 msden fazla bunda 0.5 ms diyor ama 2ms ya mesela.

Şu anda piyasadaki OLED hariç bütün modeller böyle, TN paneller nispeten daha hızlı ancak renkleri öldürüyor, tavsiye etmiyorum.

Bu arada R25i-30 modelinde dinamik kontrast ile daha iyi renkler sunabiliyor ancak kafasına göre parlaklık değiştiriyor.

Bir de biraz garip olabilir ama ben parlaklığı monitör harici kısamıyorum. Klavyeden parlaklık kısayoluna basıyorum ama işlemiyor. Kolay yolu var mı yoksa hep monitörden mi kısmalıyım?
Hocalar benim soru arada kaynadı şunu bilen varsa :DD

Arkadaşlar bir de ben daha önce laptop ekranı kullanıyordum 15.6 inc, 1920x1080 yine. R25i-30 monitör daha büyük olduğundan dolay olarak netlik biraz düşüyor, bulanıklık oluyor az da olsa. Bunu azaltmanın bir yolu var mıdır? Özellikle yazılarda, küçük ikonlarda vesaire. Keskinlik ayarı şu an: 50, 60 da denedim aman aman fark göremedim.
,

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir de ben daha önce laptop ekranı kullanıyordum 15.6 inc, 1920x1080 yine. R25i-30 monitör daha büyük olduğundan dolay olarak netlik biraz düşüyor, bulanıklık oluyor az da olsa. Bunu azaltmanın bir yolu var mıdır? Özellikle yazılarda, küçük ikonlarda vesaire. Keskinlik ayarı şu an: 50, 60 da denedim aman aman fark göremedim.

Ben bu ayarlarda kullanıyorum, gayet net görünüyor.

Parlaklık 60.
Kontrast 80.
Renk gamı DCI-P3
Oyun modu standart.
Dinamik kontrast kapalı.
OverDrive 2
Dark Boost 4

Ben bu ayarlarda kullanıyorum, gayet net görünüyor.

Parlaklık 60.
Kontrast 80.
Renk gamı DCI-P3
Oyun modu standart.
Dinamik kontrast kapalı.
OverDrive 2
Dark Boost 4
Hocam sharpness kaçta? 50 geliyor standart sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı