R3 1200 AF 70-75 derece

eowejan

Hectopat
Yer
City 17
R6 oynarken işlemcim 70-75 derece arasında değişiyor. 1 ay önce kadar 50-60 arasındaydı, sizce bunun sebebi ne olabilir? Sanırım 1 ayda termal macunun ömrü dolmaz. Dün bir virüs problemi yaşadım ve format atarak çözdüm ya da çözdüğümü sandım. Sizce virüs kalmış olabilir mi ya da başka bir sorun mu?
Not: Stok fan kullanıyorum ve oyun ayarları aynı. Bir de önceden arkada Kaspersky çalışmıyordu, artık var. Ancak sıcaklığı 10 derece arttırabilir mi?

Gayet normal. İstiyorsan macun değiştir.
Normal evet biliyorum ancak 1 ay içinde artmış olması beni biraz endişelendirdi.
CPB kapatmayı deneyin. Kaliteli macun sürdüyseniz sorun yok. Arkada yabancı bir program açık mı ?
Ekstra olarak kaspersky açık başka bir şey yok. Eski programlarla tamamen aynı geriye kalanı.

Normal evet biliyorum ancak 1 ay içinde artmış olması beni biraz endişelendirdi.

Ekstra olarak kaspersky açık başka bir şey yok. Eski programlarla tamamen aynı geriye kalanı.
CPB kapatmayı deneyin. Bir süre daha gözlemleyin. 70 derece normalde, 75 derece bu havada iyide değil, kötüde. 80 derecelere vurmaya başlarsa fanı çıkarıp macunu kontrol edin. Hatta şuan elinizde macun varsa çıkarıp silin, yenisini sürüp deneyin. Arada kalın bir katman bırakmayın.

Macun kurumuş veya etkisini kaybetmiş olabilir. Bu gayet normal ve bulunduğun yere, macunun kalitesine bağlı olarak değişir.

Bir de yazmayı unutmuşum ekran kartının da sıcaklığı 5 derece kadar düştü. Acaba yük ekran kartından işlemciye geçmiş olabilir mi? Fakat yukarıda da belirttiğim gibi grafikler aynı.
Edit: Kasanın içindeki tozları alınca 50 dereceye düştü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı