R3 1200 AF ile GT 1030 uyumlu mu?

304436

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. İlgilendiğiniz için teşekkürler öncelikle.

Toplamış olduğum ve neredeyse almak üzere olduğum sistem:

AMD Ryzen 3 1200 AF 3.1 GHz Turbo ile 3.4GHz.
Kingston HyperX Predator 8 GB 3000MHz CL15 bellek.
Colorful A320M-K Pro V14 3000MHz (OC) AM4 soket DDR4 anakart.
Seagate Barracuda 250GB SATA SSD 560/530.
TX K3S USB 3.0 ATX bilgisayar kasa.
Snopy 400W Power Supply (daha sıfır kutusunda duruyor bu sistemde bunu kullanacağım) sitemin bu halde toplam fiyatı: 1977TL (Power dahil değil)

Ve gelelim asıl konuya.
Arkadaşlar, biliyorsunuz ki 2. elde bile ekran kartı fiyatları uçmuş durumda. Ben bu sisteme GT 1030 takmayı düşünüyordum fakat 822 TL topladığım sitede, ben de koymaktan vazgeçtim ve elimde bulunan ekran kartını kullanmaya karar verdim. Elimdeki ekran kartı ASUS AMD Radeon HD 6570 (2 GB) bir ekran kartı, şu anda kullandığım kasaya sonradan taktırdım. Sizlere de sorum şudur arkadaşlar bu sisteme bu ekran kartı takıldığı zaman herhangi bir darboğaz, kasma, donma yaşanır mı?

Benim ümitlerim olmaz yönünde (Başka şansım yok. :D). Sistemde sadece LoL oynayacağım, bir de abonesi ve moderatörü olduğum Twitch yayıncılarının sohbeti kontrol etmek için kullanacağım (Twitch'de sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.). Sizce LoL'de düşük FPS ya da düşüş sorunuyla karşılaşır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Snopy 400W Power Supply (daha sıfır kutusunda duruyor bu sistemde bunu kullanacağım) sitemin bu halde toplam fiyatı: 1977TL (Power dahil değil)

Ve gelelim asıl konuya.
Arkadaşlar, biliyorsunuz ki 2. elde bile ekran kartı fiyatları uçmuş durumda. Ben bu sisteme GT 1030 takmayı düşünüyordum fakat 822 TL topladığım sitede, ben de koymaktan vazgeçtim ve elimde bulunan ekran kartını kullanmaya karar verdim. Elimdeki ekran kartı ASUS AMD Radeon HD 6570 (2 GB) bir ekran kartı, şu anda kullandığım kasaya sonradan taktırdım. Sizlere de sorum şudur arkadaşlar bu sisteme bu ekran kartı takıldığı zaman herhangi bir darboğaz, kasma, donma yaşanır mı?

Benim ümitlerim olmaz yönünde (Başka şansım yok. :D). Sistemde sadece LoL oynayacağım, bir de abonesi ve moderatörü olduğum Twitch yayıncılarının sohbeti kontrol etmek için kullanacağım (Twitch'de sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.). Sizce LoL'de düşük FPS ya da düşüş sorunuyla karşılaşır mıyım?
Sadece LoL oynayacaksanız hiç bir sıkıntı olmaz, aynı şekilde günlük kullanımda da sıkıntı çekmezseniz. 9 yıllık Pentium sistemimde bile 60+ FPS LoL oynuyorsam siz çok rahat oynarsınız.

Ve gelelim asıl konuya.

Bir sorun olmaz. Yanlız size tavsiyem işlemciyi R3 3200G alıp ekran kartsız kullanmanız yönünde olur. 3200G işlemcinin içindeki Vega 8 birimi ile gayet iyi bir performans alırsın.

Tek kanal RAM ile HD 6570 karttan daha iyi performans verir. Çift kanal RAM takarsan (Aynı bellekten şimdi ya da ileride bir tane daha takarsan.) zaten GT 1030 karta yakın bir performans alırsın 😀

Son düzenleme:
Darboğaz olmaz dostum. 1200 AF, RX 570'e kadar besler.

Sadece LoL oynayacaksanız hiçbir sıkıntı olmaz, aynı şekilde günlük kullanımda da sıkıntı çekmezseniz. 9 yıllık Pentium sistemimde bile 60+ FPS LoL oynuyorsam siz çok rahat oynarsınız.

Bir sorun olmaz. Yalnız size tavsiyem işlemciyi R3 3200G alıp ekran kartsız kullanmanız yönünde olur. 3200G işlemcinin içindeki Vega 8 birimi ile gayet iyi bir performans alırsın.

Tek kanal RAM ile HD 6570 karttan daha iyi performans verir. Çift kanal RAM takarsan (aynı bellekten şimdi ya da ileride bir tane daha takarsan.) zaten GT 1030 karta yakın bir performans alırsın 😀

Arkadaşlar kusura bakmayın ceza yediğim için cevap veremedim. Moderatör arkadaşatan da tekrar istekte bulunamadım. Başlık yanlış olmuş kusura bakmayın. Asıl konu başlığı R3 1200F ile HD6570 ile uyumlu mu? Olacaktı. Cevaplarda başlığa göre gelmiş kusura bakmayın ceza yediğim için cevap veremedim.

Arkadaşlar kusura bakmayın ceza yediğim için cevap veremedim. Moderatör arkadaşatan da tekrar istekte bulunamadım. Başlık yanlış olmuş kusura bakmayın. Asıl konu başlığı R3 1200F ile HD6570 ile uyumlu mu? Olacaktı. Cevaplarda başlığa göre gelmiş kusura bakmayın ceza yediğim için cevap veremedim.
Uyumlu olur.

Zaten cevabı ona göre vermiştim. Yine de bence üstte yazdığım gibi o kartı satıp o parayla R3 1200 AF yerine R3 3200G al.

Teşekkür ederim :D

Zaten cevabı ona göre vermiştim. Yine de bence üstte yazdığım gibi o kartı satıp o parayla R3 1200 AF yerine R3 3200G al.

Evet fark ettim diğer yanıtlar karışmasın diye toplu verdim. Öneriniz mükemmel fakat para tam sınırda üstüne çıkmak gibi hiçbir şansım yok. Ama elimden geldiğince bu fikri gerçekleştirmeye çalışıcam

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı