R3 1200 GTX 1030 sisteme yükseltme önerisi

hayta kardeş

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050

s24 ultra galaxy buds 2
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Çok değerli bir arkadaşım var, ona gittim, masaüstü bir bilgisayar aldırttım. Gayet uygun fiyata, 4.5 K'ye. Paranın bir kısmını da ben karşıladım. Sağ olsun satan arkadaş da iyiydi, bize monitör, klavye, Mouse her şeyi verdi diyebilirim.

Aldığım sistemdeki özellikler şu şekilde:
İşlemci R3 1200 idi.
Anakart MSI A320M'di.
RAM DDR4 4*4 RAM'di.
Ekran kartımız GTX 1030.
Ve SATA 120 GB SSD.

Arkadaşım biraz Online, biraz da FIFA oynamak istiyor. Online tarafta Valorant sadece.

Yükseltmeye geçeceğiz yakın zamanda sistemi.

İşlemci aklımda düşündüğüm:
R5 3500X veya 3600 olacak. Uygun fiyatlı 3500X buldum 1700 TL'lerde, 3600 ise 2.5 K'da. Pazarlık illaki yaparım ikisi ile. Kendi işlemcimizi satarız, üstüne ekler alırız.

Anakartı şimdilik değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım. M.2 yuvası yok çünkü.

RAM ise 8*8 yaparız ama hemen yapmayı düşünmüyorum.

Ekran kartını RX 580 almayı düşündüm.

Ek bir SATA alacak gibiyiz yakında sanırım, 500 GB olur.

Sistemde sizin aklınızda kardeşim şu olur, şu olmaz, uygun fiyata ben en iyi önümüzdeki 3-4 yıl rahat ettirecek bir sistem yükseltmesi yapmak istiyorum arkadaşa. Sizin öneriniz nedir? Tavsiye verirseniz sevinirim.

Bu arada PSU kaç Watt bilmiyorum, hiç bakmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci aklımda düşündüğüm:
R5 3500X veya 3600 olacak. Uygun fiyatlı 3500X buldum 1700 TL'lerde, 3600 ise 2.5 K'da. Pazarlık illaki yaparım ikisi ile. Kendi işlemcimizi satarız, üstüne ekler alırız.
Fiyatları kazık. 2 bin TL'e Ryzen 5 5500 alabilirsin. Anakartınız BIOS update ile destekliyor.

Onu ben de bilmiyorum aldığımız kişiye soracağım.

Fiyatları kazık. 2 bin TL'e Ryzen 5 5500 alabilirsin. Anakartınız BIOS Update ile destekliyor.

Biz Konya'da yaşıyoruz gerekirse bilgisayarcıları arayacağım soracağım tek tek sahinbinden ilanlarına baktım elden alsak daha iyi olur gibime geldi.

Bu arada 1300 TL'ye 8*8 patroit 3000 MHz RAM budlum 1300 TL pazarlıkla 1100 gibi düşünüyorum.

Ryzen 5 3600 öneririm ancak 2000 TL civarına tonla ilan var. 2500 TL vermeyin.

RAM'i 16'ya çıkarmak gayet mantıklı.

Anakart giriş seviye bir A320 ancak bütçe yoksa aynı kalabilir, SATA SSD iş görecektir.

Ekran kartı olarak da fiyat bandında en mantıklı seçenek RX 580.

Ben hala araştırmaya devam ediyorum bu arada anakart da buldum hocam.

Gigabyte B450M S2H anakart​

1500 TL ne durumda bilmiyorum çalışıyordur sanırım ilan sahibi ile konuşcam.
Fiyatı kafamı karıştırdı dün atılmış ilan.
Önceliğim işlemci olacak dediğim gibi Konya bölgesinde bulmaya çalışıyorum tren ya da otobüs bileti alsam bile farklı şehre gideceğim gelcem zaten aynı hesaba geliyor.

Ryzen 5 3600 öneririm ancak 2000 TL civarına tonla ilan var. 2500 TL vermeyin.

RAM'i 16'ya çıkarmak gayet mantıklı.

Anakart giriş seviye bir A320 ancak bütçe yoksa aynı kalabilir, SATA SSD iş görecektir.

Ekran kartı olarak da fiyat bandında en mantıklı seçenek RX 580.

Direkt etiketinin fotoğrafını almaya çalışın. 600W yazıp 12v kanalından 400W veren PSU'lar var.

Etrafında etiket hiç yoktu ona bende en başta bakmak istedim ama maalesef çoçuğa yazdım haber bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı