R3 1200 GTX 660 Sisteme Kaç W PSU Gereklidir?

Terminator8888

Centipat
Merhabalar başlıkta belirttiğim gibi kaç W PSU almam gerektiğini nasıl anlarım ve diğer sorum ise:
AMD Ryzen 3 1200
A320M anakart
8 GB DDR4 RAM 3000 MHz
GTX 660 ekran kartı
Powerboost 3 fanlı LED'li kasa
Kaç W'luk güç kaynağı lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar başlıkta belirttiğim gibi kaç W PSU almam gerektiğini nasıl anlarım ve diğer sorum ise:
AMD Ryzen 3 1200
A320M anakart
8 GB DDR4 RAM 3000 MHz
GTX 660 ekran kartı
Powerboost 3 fanlı LED'li kasa
Kaç W'luk güç kaynağı lazım?
ileriye dönük birşey istiyorsan biraz fazla gelebilir ama 500w al sonra yükseltme yapsan da bi süre götürür ve gtx 660 artık tarihi eser falan bence :) Ekran kartınızı şöyle f/p bi amd kart yapsanız ne güzel olur.

GTX 660 fiyatında hangisini tavsiye edersiniz?
hocam sizin kart (gtx660) vatanda 1500tl gözüküyor
o fiyatlarda şu kartları önerebilirim

tabii amd nin daha çok kartı var da bunlar bütçenize uygun olanları :)

hocam sizin kart (gtx660) vatanda 1500tl gözüküyor
o fiyatlarda şu kartları önerebilirim

tabii amd nin daha çok kartı var da bunlar bütçenize uygun olanları :)
Hocam GTX 660 Yaklaşık 6 sene önceki kart. Vatan'dan değil 2.el olarak bulabilirsiniz. Piyasası 400-600 TL arasında değişiyor. Benim tavsiyem GTX 660 yerine OEM RX 460 bulabilirseniz marka RX 460 almanız olacaktır. PSU olarak 450W yeterli. R3 1200 zaten RX 460'dan üstünü besleyemez. O yüzden yükseltme yapacağınızı sanmıyorum. İşlemci+Ekran Kartı yükseltmesi yapabilirsiniz ama o maliyete yeni sistem toplamak daha mantıklı olur.
Hocam GTX 660 Yaklaşık 6 sene önceki kart. Vatan'dan değil 2.el olarak bulabilirsiniz. Piyasası 400-600 TL arasında değişiyor. Benim tavsiyem GTX 660 yerine OEM RX 460 bulabilirseniz marka RX 460 almanız olacaktır. PSU olarak 450W yeterli. R3 1200 zaten RX 460'dan üstünü besleyemez. O yüzden yükseltme yapacağınızı sanmıyorum. İşlemci+Ekran Kartı yükseltmesi yapabilirsiniz ama o maliyete yeni sistem toplamak daha mantıklı olur.
Eğer ki sıfır fiyatında GTX 660 kullanacaksanız öyle bir kazık asla yemeyin derim. İşlemcinizi Ryzen 5 1600 AF yapıp RX 570 alabilirsiniz. Biraz bütçenizi aşar ama yapacak bir şey yok. Ya da siz bize bütçenizi söyleyin biz toplayalım. Ayrıca şu an pek uygun bir zaman değil :)

Hocam rahat besler işlemci arkadaş sıkıntı yapmasın.
ikinci el kart almak sakat çünkü rx 570 gibi kartlar madencilikte başı çekiyor mining yapılmış kart alınmaz 7/24 çalıştıkları için sıkıntı çıkabilir.

edit: Bottleneck Calculator - PC Builds
%10 altı darboğaz yok demek yani işlemci çok rahat besler ve götürür.

Hocam rahat besler işlemci arkadaş sıkıntı yapmasın.
ikinci el kart almak sakat çünkü rx 570 gibi kartlar madencilikte başı çekiyor mining yapılmış kart alınmaz 7/24 çalıştıkları için sıkıntı çıkabilir.
Ryzen 3 1200 RX 570 besleyemez. Özellikle CSGO, Valorant GTA V gibi oyunlarda. İkinci eli gidip, görerek alacak. Uzaktan kargo ile almayacak ki bunu önermiyorum. Ayrıca bütçesi var ise sıfır da alabilir. Ama 2.el ile arasında 500-600 TL fark olacaktır.

Ryzen 3 1200 RX 570 besleyemez. Özellikle CSGO, Valorant GTA V gibi oyunlarda. İkinci eli gidip, görerek alacak. Uzaktan kargo ile almayacak ki bunu önermiyorum. Ayrıca bütçesi var ise sıfır da alabilir. Ama 2.el ile arasında 500-600 TL fark olacaktır.
Hocam rahat besler bence sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama rx 4xx gibi bir karttansa rx 560 olur mu bari?

Hocam rahat besler bence sıkıntı olacağını zannetmiyorum ama rx 4xx gibi bir karttansa rx 560 olur mu bari?
2.el alınacaksa RX 470 öneriyorum. 570 ile arasında 5-10 FPS fark var. Fiyat olarak da 100-200 TL fark var. RX 4xx ve 5xx arasında neredeyse hiçbir fark yok. Mimari değişmezse seri yükseltmeye gerek yoktur benim gözümde. Ayrıca RX 480-490-590 neredeyse aynı performansı veriyor. Benim gözümde başarısızlık abidesidir. RX 570'e gerek bile yok 2.el alacaksa şiddetle RX 470 öneririm. 560 ile arasında dağlar kadar fark var ayrıca.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı