R3 1200 O.C ayarı önerisi

Arkadaşlar bir haftaya 13900KF i9 alacağım o yüzden yeni bir sıvı soğutma aldım ancak yine de o gune kadar bu işlemciye guzel bir overlcok settings verirseniz iyi olur cok az ısınıyor oyun oynarken 30 derece boşta 20 civarı.

Ryzen Master üzerinden overclock yapabilirsin.
Curve Optimizer kısmından şunu yap:

1699464505378.png

En üstteki Control mode kısmınıda Precision Boost OverDrive seç.

@deadfellow Voltajın yükselmesi ile frekansın yükselmesi doğrusal değil. Silikon, iletkenlik ve sıcaklık önemli. Birnevi yanlış bilgi/yönlendirmede bulunuyorsun. Bu konu ise muhtemelen troll bir konu. Aynen, sıvı soğutman var diye 1.55V ver, siyah ekranı görünce JBAT res attım diye cevap verirsin konuya sonra.

PC kapandı açılmıyor :D

@deadfellow Voltajın yükselmesi ile frekansın yükselmesi doğrusal değil. Silikon, iletkenlik ve sıcaklık önemli. Birnevi yanlış bilgi/yönlendirmede bulunuyorsun. Bu konu ise muhtemelen troll bir konu. Aynen, sıvı soğutman var diye 1.55V ver, siyah ekranı görünce JBAT res attım diye cevap verirsin konuya sonra.
Hocam Açılmıyor pc valla :D

Ben zaten voltajı yükseltirsen 3.9 üstünü zor görürsün dedim çünkü 1. nesil Ryzen işlemcilerin mimarisi buna izin vermiyor. Ama soğuk şartlarda voltajı verirsen normal sıcaklığa göre daha kolay yükselebilir frekans.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı