R3 1200 pini kırıldı ve ekrana görüntü gelmiyor

DenizT

Centipat
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Soğutucuyu çıkarırken işlemciyle beraber elime gelmişti. İşlemciden soğutucuyu ayırdım ama işlemci elimden düştü ve pinleri yamuldu. Daha önce yaptığım pinleri düzelttim ama düzeltirken 3 pin koptu. Şuan ekrana görüntü gelmiyor. Tamir ettirebilir miyim? Yada hasarlı olarak satabilir miyim?
İşlemcim: Ryzen 3 1200
 
Soğutucuyu çıkarırken işlemciyle beraber elime gelmişti. İşlemciden soğutucuyu ayırdım ama işlemci elimden düştü ve pinleri yamuldu. Daha önce yaptığım pinleri düzelttim ama düzeltirken 3 pin koptu. Şu an ekrana görüntü gelmiyor. Tamir ettirebilir miyim? ya da hasarlı olarak satabilir miyim?
İşlemcim: Ryzen 3 1200.

Sanırım işlemci tamir olamaz artık.
 
Kesin konuşmamakta fayda var. Beşiktaşta bir bilgisayarcı tanıdığım pinleri tamir ediyor. Çok imkansız bir işlem de değil. Etrafınızda zanaatkar esnaf varsa yardım isteyin. Dilerseniz ismini veririm dükkanın.
 
Çok düşük ihtimalle de olsa tamir edilebilir ama biraz zor, bundan sonra dikkat edin de soğutucuyu sökerken sağa sola çevire çevire sökün.
 
Soğutucuyu çıkarırken işlemciyle beraber elime gelmişti. İşlemciden soğutucuyu ayırdım ama işlemci elimden düştü ve pinleri yamuldu. Daha önce yaptığım pinleri düzelttim ama düzeltirken 3 pin koptu. Şu an ekrana görüntü gelmiyor. Tamir ettirebilir miyim? Ya da hasarlı olarak satabilir miyim?
İşlemcim: Ryzen 3 1200.

Pinler yamulduysa yapılabilir ama koptuysa yapılması çok zor.
 
Kesin konuşmamakta fayda var. Beşiktaş'ta bir bilgisayarcı tanıdığım pinleri tamir ediyor. Çok imkansız bir işlem de değil. Etrafınızda zanaatkar esnaf varsa yardım isteyin. Dilerseniz ismini veririm dükkanın.

Hocam o yamulmuş pinleri düzeltiyordur. Kırıklar tamir olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı