R3 1200 RX 470 sistem oyunlarda iyi performans vermiyor

kwixzo

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3500x / Gtx 1060 3 gb asus dual / 16 gb Balistix 3200mhz ram / Samsung 128 gb m2 ssd / WD 500gb hdd / 500w psu / El elemeği göz nuru Kendi ellerimle topladım :)
Meslek
Öğrenci
RAM
8 gb 16 cl 3200mhz
SSD veya HDD modeli
128 m2 ssd samsung wd 500gb hdd
Ekran kartı
Msi rx gaming x rx 470
Anakart
gigabyte b320 m h
Öncelıkle merhaba. Oyunlarda dalgalanma ve goruntu bozulma sorununu yaşıyorum.

Ilerdekı nesleler ben harreket ettıkce dalgalanma ve bozulmaya sebep verıyor. Bunun nasıl olduğunu pek bılmıyorum ama NVIDIA kartımda driverden 3D ayarlarında benım tercihim olarak kalite seçiliydi Minecraft'ta bu buga gırmıstı. Bende onu uygulama ızın verdıkce yaptım sonrası hep aynı kaldı ekran kartı değiştim AMD sonrasında 2 dıskede DDU ıle drıver sılme ıslemı uyguladım ama yıne aynıydı ve 2 kere format attım. Yıne aynı V-Sync dıkey esıtleme gıbı seyler acık.

Sistem bilgilerim:
Gigabyte A320 m-h
Ryzen 3 1200.
8 GB 3200 MHz RAM.
MSI RX Gaming X RX 470 4 GB W

Dosya Ekleri

• 1703918940994.png
    1703918940994.png
    460,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci çok düşük anca besler o kartı. Oyun ayarlarımdan MSAA 4X yap. FPS düşecek ama yapacak bir şey yok.

Beslemeyle alakası yok GTX 750 Ti kartım var onu takınca da aynı sankı MSAA aktif değilmiş gibi duruyor oyunlarda bayağı bir araştırdım anakarta BIOS guncelleme yaptım cart curt yıne aynı çözünürlük yükseltince bir tık azalıyor ben başlığı değiştirmedim admin değiştirmiş benim sorunum darboğaz değil oyunlarda dalgalanma.

Beslemeyle alakası yok GTX 750 Ti kartım var onu takınca da aynı sankı MSAA aktif değilmiş gibi duruyor oyunlarda bayağı bir araştırdım anakarta BIOS guncelleme yaptım cart curt yıne aynı çözünürlük yükseltince bir tık azalıyor ben başlığı değiştirmedim admin değiştirmiş benim sorunum darboğaz değil oyunlarda dalgalanma.
oynadığım oyunlarda zaten yeterli oluyor darboğaz olabılır evet ama bana yetıyor bu hali

RAM 8 GB imiş. Görselden anladığım kadarıyla kaplamalar yüklenmiyor veya geç yükleniyor. Dalagalanma olayına gelirsek MSAA 8X ve texture quality yükseltmeniz lazım. Ancak RAM'i 16 GB yaparsanız sistem rahat bir nefes alacaktır.

RAM oynadığım oyunlara göre yeterli ve normal, kaplamalar ise belirttiğim gibi dalgalanma yaşanıyor yanı Tearing sorunu gibi düşünebilirsiniz yine belirttiğim gibi oyun ayarları en yüksekde 8X MSAA da kullanıyorum yıne okursanız söylediğim gibi sanki MSAA yokmus gibi bir şey yaşanıyor.

RAM oynadığım oyunlara göre yeterli ve normal, kaplamalar ise belirttiğim gibi dalgalanma yaşanıyor yanı Tearing sorunu gibi düşünebilirsiniz yine belirttiğim gibi oyun ayarları en yüksekde 8X MSAA da kullanıyorum yıne okursanız söylediğim gibi sanki MSAA yokmus gibi bir şey yaşanıyor.
FPS'i 60'a sabitleyebilir misiniz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı