R3 1200 RX 470'e darboğaz yapar mı?

Kart elimde dostum uygun bütceli 2.el bir sistem toplama derdindeyim olmadı 1400 alayım daha sağlıklı olur gibi.

Ryzen 5 1400 ile Ryzen 3 1200 arasında sadece sanal çekirdek farkı var kankam. PassMark puanı 8500 vs 6900. ikisi de birinci nesil işlemci. Sana maliyet farkı olacaksa hiç değiştirme fikrini 1200 al. İkisi de birbirine yakın işlemciler zaten.

Ryzen 5 1400 ile Ryzen 3 1200 arasında sadece sanal çekirdek farkı var kankam. PassMark puanı 8500 vs 6900. ikisi de birinci nesil işlemci. Sana maliyet farkı olacaksa hiç değiştirme fikrini 1200 al. İkisi de birbirine yakın işlemciler zaten.

Kardeşim zaten bir Roblox oynuyor bir CS oynuyor öyle hikaye AAA falan işi olmaz genelde o yüzden çok çok pahalı bir şey bakmama taraftarıyım RX470 bile ona çok çok yetecektir.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.

Çok teşekkürler.

Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman.

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ama benim kendi sistemimde B450 GTX1650 Super ve Ryzen 5 2600 mevcut hiçbir şekilde OC yapmıyorum acaba RX470 sisteme bendeki b 450'yi takıp Ryzen 3 1200'e OC yapmak mantıklı olur mu ne dersiniz?

Son düzenleme:
Çok teşekkürler.

Hocam tekrardan rahatsız ediyorum ama benim kendi sistemimde B450 GTX1650 Super ve Ryzen 5 2600 mevcut hiçbir şekilde OC yapmıyorum acaba RX470 sisteme bendeki b 450'yi takıp Ryzen 3 1200'e OC yapmak mantıklı olur mu ne dersiniz?

Çok FPS kazanmazsın ve işlemci ömrünü kısaltır. Sıvı soğutman yoksa hiç girişme benim fikrimce. Anakartında llc (load line calibration) diye bir ayar olması gerek. BIOS da öncelikle voltajı Auto modda bırakıp kademeli olarak arttır, 1.2875v ile stabil 3.7 GHz dene bi

R3 1200 al geç, 1400'e vereceğin fark için alacağın performans artışına değmez. 1400'e çıkacak bütçen varsa zaten 3-5 kuruş fazla koyup 1600 almak daha mantıklı. Onun dışında RX 470 için CS, Roblox gibi oyunlarda yeterli olur sistem. Anakartın modelini belirtirsen O.C konusunda daha detaylı yardımcı olabilirim, üstteki arkadaşa aldırış etme. Unutmadan söyleyeyim, stok soğutucuyla O.C yaptığın taktirde çok bir performans artışı elde edemezsin, eli yüzü düzgün bir kule tipi ile şansın varsa all core 3.9 GHZ zorlayabilirsin ama flip biraz o iş. Sen dediğim gibi elindeki anakartın modelini belirt ona göre ilerleyelim.

R3 1200 al geç, 1400'e vereceğin fark için alacağın performans artışına değmez. 1400'e çıkacak bütçen varsa zaten 3-5 kuruş fazla koyup 1600 almak daha mantıklı. Onun dışında RX 470 için CS, Roblox gibi oyunlarda yeterli olur sistem. Anakartın modelini belirtirsen O.C konusunda daha detaylı yardımcı olabilirim, üstteki arkadaşa aldırış etme. Unutmadan söyleyeyim, stok soğutucuyla O.C yaptığın taktirde çok bir performans artışı elde edemezsin, eli yüzü düzgün bir kule tipi ile şansın varsa all Core 3.9 GHz zorlayabilirsin ama flip biraz o iş. Sen dediğim gibi elindeki anakartın modelini belirt ona göre ilerleyelim.

Ya besleyeceği takdirde a 320 r 3 1200 ve RX 470 bileşenlerinden bir sistem oluşturma niyetim vardı bütcemi de çok zorlayamayacağım için kendi sistemimdeki B450'yi OC yapma amacı ile r 3 1200'e mi taksam diye düşünüyordum çünkü kendi sistemimde OC yapmıyorum zaten soğutucu olarak da Wraith Prism var elimde bir de normal stelth var. Sizce ne yapayım?

Düz 1200 yerine 1200 AF alabilirsiniz bence aynı paraya bir bakın. 1500X de aklınızda bulunsun.

Çok teşekkür ederim hocam değerlendireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı