R3 1200-RX 5500 XT Sistem performans düşüklüğü

Naryy0

Picopat
Katılım
27 Haziran 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam bilgisayarımda bir sorun var ama anlayamıyorum lütfen yardım edebilir misiniz sorunu baştan tamamen anlatıyorum hazır bir sistem aldım sistemi alta yazıyorum.

Ekran kartı: RX 5500 XT 4 GB THICC II Pro.
İşlemci: Ryzen 3 1200 3.1 GHz.
RAM: 8 GB.

Sistem böyle ama anlamadığım şey Apex Legends Medium'da 40 50 FPS PUBG'de droplar donmalar CoD Warzone'da en düşük ayarlarda 40 30 FPS aldım. Çoğu oyundada droplar oluyor. Cidden gram zevk alamıyorum. YouTube'dan ekran kartına bakıyorum PUBG'de Apex'de gayet güzel FPS değerleri veriyor cidden anlamış değilim. Sorun işlemcide mi diye düşünüyorum bazı arkadaşlarım işlemcide sorun yok gayet güzel 80FPS üstü alırsın diyorlar. Medium'da bir işlemci bu kadar etki yapabilir mi cidden? Hiçbir oyun oynanmıyor dropsuz bir şekilde sorunu anlasam ona göre hareket edeceğim eğer işlemcideyse sorun bütün dropları o yapıyorsa Ryzen 5 1600 alsam daha iyi olabilir diye düşünüyorum. Sorunu biliyorsanız lütfen söyleyebilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam büyük ihtimalle darboğaz yapıyor işlemci ve ekran kartı. Ayrıca RAM miktarıda düşük olduğu için oynanmaz seviyeye geliyor olabilir.
R3 1200 RX 570'i beslemekte bile zorlanıyor.
 
İşlemci besleyemiyor sanırım. Aynı işlemci bende de var RX 570'te bile biraz darboğaz yapıyor. Alabilirsen 3. nesil al olmaz ise R5 2600 de olabilir. Bir de RAM yükselirse iyi olur.
 
Drop yemen normal lowda bariz darboğaz yapacak bir işlemci. Yükseğe çeksen darboğaz ortadan kalkacak fakat dropların ortadan kalkması garanti değil. Warzone işlemci isteyen bir oyun ve günümüzde 4/4 zaten güncel bir makinede yetersiz. İşlemciyi satıp üzerine biraz ekleyip R5 1600AF işlemci alabilirsin. Performansı R5 2600'a neredeyse yakın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı