R3 1200 ve A320M-A Pro Max sisteme yükseltme önerisi

R5 3600'e karar verdim bu anakart genelde cs go valorant tarzı oyunlar işlemci istediği için bu işlemci yeterli olur mu? ve Anakartta biraz kararsızım hala. 750tl ye B550M-A PRO iş görür mü?
ve bunu aldıktan sonra artık OC yapılabilir mi başka birşey sorun çııkartır mı?

1050Tİ
16GB RAM
500W PSU
R5 3600
B550M-A Pro

sistem bu şekilde OC olur mu demek istedim.

Aldıktan sonra satarım.
O zaman biraz daha limitleri zorlayıp B550 anakart + Ryzen 5 5600x Alın. Bu ikisi toplamda 5.000 TL ediyor sıfır fiyatları. İşlemciyi 2. el alırsanız pazarlıkla 4.500'a indirirsiniz. Evet belki fazla ama inan bana çok çok faydasını göreceksiniz. Uzun vadede çok işinize yarayacak anakart ve işlemci bu. Çok üst düzey ekran kartı taksanız da dar boğaz yapmaz. İleri yükseltme rahatlıkla yaparsınız bu anakarta. Kendi anakartınız ve işlemcinizi de zorlayıp 1800-2000 aralığına satabilirsiniz.

1050Tİ
16GB RAM
500W PSU
R5 3600
B550M-A Pro

Olur ama 1050 Tİ ekran kartı OC ile bile ne kadar performans sağlar orasını bilemem. Lakin anakart ve işlemci güzel. Eğer bütçe varsa dediğim gibi 5600x işlemci almanız aşırı mantıklı bir hareket olacaktır.

R5 3600'e karar verdim bu anakart genelde cs go valorant tarzı oyunlar işlemci istediği için bu işlemci yeterli olur mu? ve Anakartta biraz kararsızım hala. 750tl ye B550M-A PRO iş görür mü?

Hocam CS ve Valorant performansı çok tatmin edici olur. Bence anakartı ikinci plana atın, baktınız anakarttan memnun değilsiniz yine alırsınız.

1050Tİ
16GB RAM
500W PSU
R5 3600
B550M-A Pro

Halihazırda şu anda belleğinize ve ekran kartına OC yapmak mümkünken o anakart ile taktığınız işlemcileri de OC edebilirsiniz ekstra olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı