R3 1200 ve GTX 1050 Düşük GPU kullanımı

Ege_1903

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba GPU kullanımım herhangi bir oyun da %99 değil nedense tam anlamında kullanmıyor bazı oyunlarda %50-60 civarı kullanıyor oyun testi videosunda bir kullanıcı Rust oyununu neredeyse orta ayarlarda oynayarak Produceral(çimenli) haritada 60FPS+ alırken ben en düşük ayarlarda alıyorum tamam sunucuya göre FPS değeri değişiyor da test videosunda ekran kartının kullanımı Yüksekti
Videodaki PC özellikleri:
SanDisk SSD Plus 120GB (ben de yok)
Ryzen 3 1200 (var) OC yapmış galiba 3.7 yazıyordu
8 GB RAM (2X4) @ 2600 MHz
GTX 1050 2 GB OC'd +110/+720
1920X1080p oynuyor (ben de)
Benim bilgisayarımın özellikleri:
Ryzen 3 1200 YD1200BBAEBOX (OC kullanmıyorum stok 3.1GHz)
MSI B350-M Pro VD Plus
Corsair DDR4 8 GB 2400 MHz CL16 CMK8GX4M1A2400C16
WD Blue 1TB 64MB 7200 RPM WD10EZEX
MSİ GTX 1050 Gaming X 2G (MSİ Gaming app uygulamasında OC mod ile oynuyorum)
Cooler Master Watt 80Plus 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI MPX-6001-ACABW-EU
BenQ 21.5” GW2270H VA Panel Full HD HDMI LED Monitör 5ms 60Hz GW2270H
Kablosuz-AC750 Çift Bant PCI-e Adaptörü PCE-AC51
Everes EC337 (SADECE KASA) ATX
1920X1080p'de çalıştırıyorum oyunu.

Düşük olmasından sorun olduğum oyun: Rust, Just cause 3.

20190628223433_1.jpg 20190628225014_1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ryzen işlemcilerde RAM frekansı çok önemlidir 2400MHz iyi bir seçim olmamış,
2. Değerleriniz gayet normal söylediğiniz oyunlar zaten Optimizasyon sorunlu oyunlardır,
3. Ayarları yükselterek oynayın işlemcinize ve ekran kartınıza eşit şekilde dağıtın,
4. İşlemcinize Ufakta olsa OverClock yapmaya çalışın(3.4-5 GHz Güzel olur).
Bunların haricinde RAM'inizi satıp 3000MHz alabilirsiniz hatta 8x2 3000MHz öneriyorum ciddi fark olacaktır.

1. Ryzen işlemcilerde RAM frekansı çok önemlidir 2400MHz iyi bir seçim olmamış,
2. Değerleriniz gayet normal söylediğiniz oyunlar zaten Optimizasyon sorunlu oyunlardır,
3. Ayarları yükselterek oynayın işlemcinize ve ekran kartınıza eşit şekilde dağıtın,
4. İşlemcinize Ufakta olsa OverClock yapmaya çalışın(3.4-5 GHz Güzel olur).
Bunların haricinde RAM'inizi satıp 3000MHz alabilirsiniz hatta 8x2 3000MHz öneriyorum ciddi fark olacaktır.
Teşekkür ederim sorunun bende olduğunu düşünüyordum.
size 2 öneri göstermek istiyorum bunlar ucuz maliyet ve 3000MHz değerlerinde
Rust oyununda çok fazla DROP yaşıyorum GPU kullanımım %50 den bi anda düşüyor o donma yaşanınca bunlar RAM'ın MHz değerinden mi kaynaklanıyor yoksa SSD'nin olmamasından mı ?
eyer RAM den kaynaklanıyorsa hemen 1 adet 3000MHz değerinde bir RAM alacağım

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sorunun bende olduğunu düşünüyordum.
size 2 öneri göstermek istiyorum bunlar ucuz maliyet ve 3000MHz değerlerinde
Rust oyununda çok fazla DROP yaşıyorum GPU kullanımım %50 den bi anda düşüyor o donma yaşanınca bunlar RAM'ın MHz değerinden mi kaynaklanıyor yoksa SSD'nin olmamasından mı ?
eyer RAM den kaynaklanıyorsa hemen 1 adet 3000MHz değerinde bir RAM alacağım
Rust zaten sıkıntılı oyun. En güçlü bilgisayarlarda bile problem yarattığı oluyor.

Tek sıkıntım donma Grafik kalitesi fast de bile olsa donmasın yeter 80 FPS alıyorum Good ayarlarda aniden oyun bir donuyor kafayı yiyorum bir test yapıyım dedim acaba HDD den mi sıkıntılı çünkü eski bilgisayarımda League Of Legends oynardım FPS 60+ alırken aniden donardı HDD kullanımımı açtım Rust da aniden HDD kullanımım Yükseliyor o zamanda oyun donuyor SSD çözebilir mi diye düşünüyorum ama genel şunu diyor diğer soru-cevaplarım da Ram MHz düşük,ve Rust zaten Optimizasyon sıkıntılı bir oyun benim tek istediğim oyunlarda donmaması....
Hala çözümünü bilen yok mu maalesef :( Rust için good grafiklerde açabiliyorum oyunu
Rust oynunda good grafiklerde açıyorum lakin 50-40 fps alıyorum GPU yu bir türlü verimli kullanamıyorum grafikleri düşürüncede gene donuyor gene az fps alıyorum gene gene sorunlar yaşıyorum lütfen yardımcı olun bir test videosunda izlemiştim aynı işlemci ve ekran kartı ile yapılan test de RAM gene 8 gb dı normal güzel çalışıyordu benim sistemim neden böyle donuyor sorun çıkarıyor anlamıyorum lütfen yardımcı olun

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı