Çözüldü R3 1200 ve GTX 1060 sistem oyunlarda kilitlenme sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trgskaan

Kilopat
Yer
Sivas
Daha fazla  
Merhaba.
İşlemci: AMD R3 1200 overclock lu kullanıyorum 3.9ghz stok fan
Ekrankartı: MSI gamingx 1060
Anakart: MSI B350M Mortar
RAM: 2x8 16GB Adata 2133MHz DDR4
Depolama: JamesDonkey 120GB SSD ve WD 1TB HDD var oyunları HDD saklıyorum.
PSU: OCZ 600w
Kasa: Zalman z3plus
Windows 10 PRO lisanslı orijinaldir.

Genelde oynadığım oyunlar Forza 7, Forza3, World of tanks, CS:GO, ETS2, Dirt rally 2.0

Benim sorunum bilgisayarımda herhangi bir oyun fark etmez oynarken aniden donuyor bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum, ısı değerlerini kontrol ediyorum normal seviyelerde ama işlemcimden olduğunu sanıyorum çoğunlukta %100 kullanımda oluyor en sonundada işlemci fanım çok hızlı dönmeye başlıyor ve PC kitleniyor.

Çözüm
Sanırım sorunum çözüldü. Oyunlarda denedim, şu ana kadar bilgisayar kitlenme yapmadı yani stok fan ile 3.9 GHz 1.35V yaptım. Bu değerlerde işlemci sorunsuz gözüküyor.

Bende R5 2600 ve GTX 1060 ile CS:GO'da aynı sorunu yasiyorum, donup kalıyor. Her şey stock, overclock yok sistemde SS Engine bende de var acaba neden o mu?

Çoklu CPU kullanımı devre dışı bırakıp denediniz mi?
Isı ve fazla voltaj iyi bir soğutucuda problemin ortadan kalkacaktır. Max frekansın üstüne baya fazla çıkmışsın, 3.4 GHZ o işlemci stok soğutucu sıcaklığı daha fazla kaldıramıyor.

BIOS sıfırlamayı deneyin. Ayrıca Arctis 3 kulaklık ile kullanıyorsanuz SS Engine bu sorunu yapıyor aylarca ne çektim bilirim.

3.9GHz iyi bir hız. Voltaj yeterli değilse sistemin kilitlenmesi normal. İşlemcı hızını az düşür. Çok darboğaz sorunun varsa ekran kartının hızını düşürebilirsin.

Yorumlarınız için teşekkür ederim işlemciyi 3.9 ghz 1.2875 voltaj ile kullanıyorum.Daha önce 1.3 voltaj vermiştim çok ısınıyor gibime gitmişti bende biraz düşürmüştüm biraz daha düşürsem mi voltajı işlemcimin hızını düşürsem bu seferde dar boğaz çok oluyor. Başka neden olabilir acaba ?

Benim 1200 3.70'de en az 1.30 voltaj istiyor. Sistemin donmasına pek şaşırmadım. Voltaj düşürsen daha bilgisayar açılmadan sistem donabilir. Voltaj yükselteceksin sen.

Aida64 stabilite testi yapmıştım ama 5 dk kadar donmamıştı 10dk yapıp deneme yapayım.
10dakikalık teste stabil donmadan çalıştı max. sıcaklık 80 derece oldu sorun yoktur gibi işlmeciden yana

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı