R3 1200 ve RX 570 8GB Darboğaz

cem karacaer

Centipat
Herkese selam bilgisayarımı alalı 2 ay olacak. Sistemimde kullandığım işlemci tarafı düşük gelse de gerçekten besliyebiliyordu, ihtiyacımı karşılayabiliyordu. Sorun yaşamıyordum. Sistemimde Ryzen 3 1200 12nm af bulunuyor, ekran kartı RX570 8 GB, ana kartım B450M S2H. Hiçbir sorunum yoktu, bugün başladı. League of Legends'e girdim işlemcimin ekran kartını besliyemediğini gördüm. Ekran kartımın performansı malum almam gereken FPS'i vermiyordu. MSI Afterburner ile incelediğim de ekran kartımın MHz hızı 400 500 750 arası git gel yapıyordu. Ortalama 1282 olması gereken hız sorun ne olabilir? Sizce en olmadı format ile çözebilir miyim? Dediğim gibi sistem yeni böyle bir sorunun olması çok garip. Driver'lerim güncel, sorun yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    550 KB · Görüntüleme: 149
  • 2.png
    2.png
    549,9 KB · Görüntüleme: 106
  • 4.png
    4.png
    538 KB · Görüntüleme: 92
Son düzenleyen: Moderatör:
1200 AF modeli RX 570'i sınırda da olsa çoğu oyunda besleyebilecek potansiyelde bir işlemci, ayrıca göndermiş olduğunuz görselde de kullanım oranlarında herhangi bir anormallik göremediğim gibi FPS değerleriniz de oldukça yüksek görünüyor. Bu noktada performans kaybı veya verimlilik kaybı vb gibi bir sorun göremedim, GPU kullanımının düşük seviyelerde dolanmasının ana nedenlerinden biri ise ekran kartınızın bu oyun için fazlasıyla güçlü olması, bu da problem unsuru haline getirilecek bir durum değil.

Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum sağ olun fakat 2 ay oldu yaklaşık dediğim gibi her oyunu Full grafik oynuyorum LoL'de aldığım FPS görseldekinden çok daha yüksekti şöyle söyleyeyim GTA V Single Player modunda 120 150 FPS arası alırken şu an da araç dışı sabit dururken 80 70 FPS alıyorum muhtemel bir sorun var ekran kartı Driver'im güncel hatta son yüklediğim şeylerin sorun yaratacağını düşünerek geri yükleme yaptım Haziran'ın 26 sına fakat sorunum çözülmedi gördüğüm GPU besleme değeri gerçekten bu değil aslın da daha iyi kapasiteyle besliyebiliyordu ve LoL'de ekran kartım tam kapasite çalışıyordu zaten mantıken böyle olmalı tam kapasite en iyi performans örnek olarak 300MHz ile çalışsaydı aşırı FPS kaybı yaşardım 1280 MHz'lerde oynuyordum oyunu en son mikrofon sorunu yaşadım ses Driver'i kurdum çare bulamadım dedim acaba yanlış bir şey mi yaptım dediğim gibi en sonun da geri yükleme yaptım sorun hala devam ediyor maalesef. :(
Burada darboğaz tarzı bir durum yok, darboğaz için işlemcinin %90-100 civarı kullanımı olması lazım, başka bir durum bu. Hangi Driver sürümünü kullanıyorsunuz?

Radeon'un güncel sürümünü kullanıyorum Radeon softare ile kontrol ediyorum sürekli.
1200 AF modeli RX 570'i sınırda da olsa çoğu oyunda besleyebilecek potansiyelde bir işlemci, ayrıca göndermiş olduğunuz görselde de kullanım oranlarında herhangi bir anormallik göremediğim gibi FPS değerleriniz de oldukça yüksek görünüyor. Bu noktada performans kaybı veya verimlilik kaybı vb gibi bir sorun göremedim, GPU kullanımının düşük seviyelerde dolanmasının ana nedenlerinden biri ise ekran kartınızın bu oyun için fazlasıyla güçlü olması, bu da problem unsuru haline getirilecek bir durum değil.

Yorumun için çok teşekkür ederim dediklerinizde haklısınız ama dediğim gibi 2 aydır kullanıyorum ortalama bugün bu düşüşü hissettim genel yorum attım orada bahsettiğim gibi GTA V'de bile inanılmaz bir FPS kaybı var LoL gibi bir oyun da 240 FPS sabitlemek istesem 239'a düşmezdi fakat şimdi 120'lere kadar düşüyor zaten özel oyun da fotoğraf çekip attım sizlere.
Ortadaki görselde bir anlık 1284 MHz görünmekte 1 saniye falan sürüyor bakarsanız normalde bu kapasite kullanıyordum sanırsam bu da yüksek performans veriyordu tabii şu an da bile performanslı fakat dediğim gibi aşırı bir kayıp var.
Arkadaşlar bu arada SSD kullanıyorum şöyle 240 GB sadece SSD var sistemde daha sonra HDD eklemesi yapacağım boş yerim neredeyse yok :) fakat dün de böyleydi dünden önceki günde böyleydi bugün bu sorunlarla karşılaştımç.

1593641243244.png

Format attım sorun hala devam ediyor yardımcı olabilecek kimse yok mu oyun içi FPS 1 günde 150 200 FPS düşer mi ya?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı