R3 1300X fanını R5 1600 AF işlemciye takmak

Atmosferone

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 1300X işlemci var bende. Stok 1600 AF alacağım. Benim 1300'deki fanı 1600'e takabilir miyim sorun olur mu? Yeni fan almam gerekir mi?
Bir de bende 1060 6 GB ekran kartı mevcut. Darboğazı azaltır mı yeni işlemciyle? Ne kadar FPS farkı yaşarım bu yeni işlemciyle? Anakartıma takabilir miyim? Bu gibi soruları cevaplayacak bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.
Anakart Prime A320M-E
16 GB RAM 2666MHz.
1060 6 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
1300X'i geri takabilir misin bakalım ne olacak, eğer görüntü normal gelirse ve açabilirsen ben sana farklı bir BIOS sürümü verebilirim. Sonuncu "beta" olabileceğinden bir sıkıntıya da sebep olmuş olabilir.
Hocam sen bana linki atıver ben bi değiştireyim işlemciyi.

1300X'i geri takabilir misin bakalım ne olacak, eğer görüntü normal gelirse ve açabilirsen ben sana farklı bir BIOS sürümü verebilirim. Sonuncu "beta" olabileceğinden bir sıkıntıya da sebep olmuş olabilir.
Hocam görüntü geldi. Bios sürümüm taa 50 lerde bir şey yani ben güncellwdim sanmışım ama pek bir şey yapmamışım demek ki. Şimdi sorun şu bende şu an flash bellek yok telefona yükleyip ordan bios atsam olur mu?

Telefondan olur mu bilmiyorum. Sen güncellememişsin hiç. USB bellek bul 6042 sürümünü koy nasıl yapacağını bilirsin.

Hocam bios güncelledim işlemciyi taktım açıldı bilgisayar windowsa geldim 10 kere falan ekran gidip geldi normal işlemler yapabiliyor, oyun oynayabiliyorum. Sanırım başka bir şey yapmama gerek yok değil mi? Bu arada çok teşekkür ederim yardımınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilgisayar yeni işlemciyi tanıdığı için bazı düzenlemeler yapmış olabilir. Şu anda rahatça kullanabiliyorsan olmuştur. Hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…